Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Uz Rīgu pošas skotu pirātmetālisti “Alestorm”

© Publicitātes foto

Priecīga ziņa smagās mūzikas cienītājiem – pašā nākamā gada sākumā, 17. janvārī, koncertzālē “Palladium” uzstāsies pazīstamā skotu grupa “Alestorm”.

Šis būs vienīgais “Alestorm” koncerts Baltijas valstīs - pie mums viņi brauc tūres maršrutā no Berlīnes un Varšavas, bet pēc Rīgas dodas uz Helsinkiem un Stokholmu.

“Alestorm” pastāv jau no 2007. gada (vēl pirms tam tā trīs gadus muzicēja ar citu nosaukumu) un stilistiski tiek ievietota “power / folk” metāla nišā, lai gan paši mūziķi sevi sauc par “pirātmetālistiem” - viņu dziesmās izteikti dominē pirātu tematika.

Izrādās, ka šīs tēmas ir tuvas daudziem klausītājiem visā pasaulē un arī Latvijā, tāpēc “Alestorm” atraktīvie un enerģiskie priekšnesumi koncertos vienmēr bijuši labi apmeklēti. Grupas kontā ir septiņi studijas albumi, no kuriem pēdējie četri ir bijuši stabilas UK Top 100 vērtības, savukārt pats jaunākais “Alestorm” ripulis, Jāņos izdotais un ar dažādām asociācijām tā nosaukumā apveltītais “Seventh Rum Of A Seventh Rum” Vācijas topā sabija pat augstajā septītajā pozīcijā. Ja slinkums iedziļināties draisko pirātmetālistu daiļradē, tad no jaunā albuma var paklausīties kaut vai atmiņā paliekošo un melodisko “Under Blackened Banners” - priekšstata gūšanai ar to pilnībā pietiks.

“Palladiumā” skotus iesildīs viņu stilistiskie līdzinieki “Gloryhammer” - arī diezgan pazīstama grupa no Britu salām, kas ir “Alestorm” vokālista Kristofera Bova blakus projekts, kurā viņš gan ieņem taustiņnieka vietu. Grupa pastāv no 2010. gada, tās oficiālajā diskogrāfijā ir trīs konceptuāli studijas albumi.

Cik noprotams, tad koncertā uzstāsies arī itāļu pauermetālisti “Wind Rose” un vēl viena skotu “pirātmetāla” grupa “Rumahoy”, kas nozīmē, ka 17. janvāra vakars tautiskāk noskaņota “power metal” faniem būs varen noslogots.