Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Zigmars Liepiņš jubileju svinēs četros teātra un kino mūzikas lielkoncertos

© Publicitātes foto

Ar četriem komponista Zigmara Liepiņa teātra un kino mūzikas lielkoncertiem Jelgavā, Rēzeknē, Liepājā un Rīgā jau pavisam drīz tiks svinēta viņa 70 gadu jubileja.

Zigmara Liepiņa 70 gadu jubilejas teātra un kino mūzikas koncerti notiks 7. oktobrī Jelgavā, 9. oktobrī Rēzeknē, 14. oktobrī Rīgā un 16. oktobrī Liepājā. Biļetes uz tiem strauji tuvojas to izsīkumam.

Kā zināms, Zigmara Liepiņa daiļrade ir ļoti plaša - viņš komponējis mūziku operām, rokoperai, radījis mūziku animācijas filmām, kinofilmai, daudzām teātra izrādēm, simfoniskajam orķestrim un Latvijai nozīmīgiem vēsturiskiem notikumiem, piemēram, Skrundas lokatora spridzināšanai. Viņa melodijas skanējušas Mirdzas Zīveres, Imanta Vanzoviča, Noras Bumbieres, Laimas Vaikules, Viktora Lapčenoka, Igo, Nika Matvejeva, Zigfrīda Muktupāvela, Aivara Brīzes, Dona, Ievas Kerēvicas, Gintas Krievkalnes un daudzu citu dziedātāju balsīs.

“Teātra izrādes mūžs parasti ir vien pāris gadi. Bieži vien vienīgais, kas pēc tās paliek, ir tieši mūzika un dziesmas, tādēļ esmu priecīgs, ka šajos koncertos skatītāji varēs dzirdēt melodijas, kas pirmo reizi skatītāju vērtējumam tika nodotas pirms 10, 20 vai pat 40 gadiem,” saka jubilārs, komponists Zigmars Liepiņš.

“Komponista daiļrade ir tik plaša, ka vienā koncertā visus nozīmīgākos skaņdarbus nemaz nav iespējams izpildīt, tādēļ, sagaidot Zigmara Liepiņa 70 gadu jubileju, ar komponista atļauju esam atlasījuši viņa superhitus, kas rakstīti teātra izrādēm un kino. Skatītāji šīs dziesmas varēs dzirdēt gan jau labi zināmās, gan pavisam jaunās aranžijās,” informē koncertu producents Juris Millers. Koncertos skanēs dziesmas no rokoperas “Lāčplēsis”, uzveduma “Kapteiņu stāsti”, muzikālās drāmas “Vadonis”, izrādēm “Iedomu spoguļi”, “Adata”, “Spartaks”, “Žanna d’Arka”, “Emīls un Berlīnes zēni”, “Momo”, “Punktiņa un Antons”, operas “Parīzes Dievmātes katedrāle”, animācijas filmām “Pasaciņa”, “Ness un Nesija”, kā arī kinofilmas “Vajadzīga soliste!” un TV daudzsēriju filmas “Sarkanais mežs”.

Katrs no četriem koncertiem būs atšķirīgs, tajos piedalīsies Igo, Ieva Kerēvica, Aija Andrejeva, Ivo Grīsniņš Grīslis, Juris Vizbulis, Jānis Buķelis, Normunds Rutulis, Ralfs Eilands, Katrīna Gupalo, Ginta Krievkalne, Atis Ieviņš, Rīgas Doma kora skolas mūziklu nodaļas audzēkņi un citi solisti. Koncertos piedalīsies arī koris “Anima”, TDA “Dzintariņš”, bet koncertā, kas notiks tieši komponista dzimšanas dienā - 14. oktobrī “Arēnā Rīga”, būs arī vairāki īpašie viesi, tostarp Dons, Gints Grāvelis, Jānis Skanis, grupa “Citi zēni” u.c.