Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Podruga “Sextasy”

© Publicitātes foto

Jau pavisam drīz sava debijas albuma ar interesanto nosaukumu “Sextasy” klajā nākšanu atzīmēs “svelmainā alternatīvā popa grupa” (pašu mūziķu definējums) ar vēl interesantāko nosaukumu “Podruga” – pasākums notiks 7. oktobrī Rīgā, nesen izveidotajā “Vagonu hallē”.

Grupa plāno prezentēt albumu īpašā sastāvā, pievienojoties arī Alisei Golovackai (“Nova Koma”, “Perestroika”, “Orbitrons”), Staņislavam Kuļikovam (“Martas Asinis”, “DZ”, “Nikto”), Adrianam Grīnam (“Chomsky Chess Club”, “Les Attitudes Spectrales”, “DZ”) un Kristiānai Kārkliņai (“Eschatos”, “Pamirt”). Koncerts būs papildināts arī ar īpašām mākslas performancēm.

Pats albums jau ir pieejams mūzikas straumēšanas vietnēs.

““Sextasy” tika sarakstīts mājīgā būdiņā meža vidū, grupas dalībniekiem sēžot pie kamīna, siltu jūtu ieskautiem. Šādā atmosfērā “Podruga” savā albumā klausītājus ierauj mīlas līkloču stāstā, kas sākas ar neveiklo iepazīšanos brīdi un beidzas ar sekstāzi. Muzikāli albumā saplūst 90. gadu elektronika, franču jutekliskums un ritmi, kas liek gurniem kustēties līdzi,” skaidro mūziķi. Albuma nosaukuma iedvesma esot nākusi no “Hot Chocolate” 1975. gada hita “You Sexy Thing”. Ierakstu un producēšanu veicis Edvards Broders (“The Bad Tones”) „Red House” studijā Rīgā, māsteringu veicis Alberts Levics (“The Bad Tones”).

Grupas “Podruga” sastāvā ir Alise Stefanoviča (vokāls, taustiņi, flauta), Ričards Dauksts (ģitāra, taustiņi), Jana Petkus (bass) un Kārlis Lazdovskis (bungas). Savu darbību “Podruga” uzsākusi 2016. gadā. Līdz šim ir izdoti pieci singli un Polijas radio stacijas “Radio Centrum” augstu novērtētais minialbums „YPA!”.

PAR. Skaists albums - tas ir pirmais, kas nāk prātā, šo darbu noklausoties. “Sextasy” skan viegli un nepiespiesti, taču tajā pat laikā meistarīgi. Dažādu stilu samiksējums netraucē, tie viens otru labi papildina. Izcelt gribētos dziesmas “Dirty Little Secret”, “Don’t Let Me Down”, “Can’t Dance (Still Sexy)”, trauksmaino “Surrender” un smieklīgo “Meow”. Un vēl - noteikti jāatzīmē Janas Petkus dievīgā basa spēle!

PRET. Subjektīvi kaut kā šis darbs neaizrauj, kas, iespējams, ir tāpēc, ka tam mazliet trūkst enerģijas un jaudas. No objektīvajiem iebildumiem - šajos sensitīvajos laikos latviešu grupai iesākt albumu ar tādu dziesmu kā “Privet malchiki” ir, maigi izsakoties, diezgan tuvredzīgi.