Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Raxtu raxti” videoklipā iemūžina ukraiņu tautasdziesmu

© Publicitātes foto

Šajā nozīmīgajā un sarežģītajā laikā tapis latviešu un ukraiņu mūziķu kopdarbs – attēlos iedzīvināta ukraiņu tautasdziesma “Peld pīlēns” jeb ukraiņu valodā “Пливе кача”.

Mūzikas video tapis grupas “Raxtu raxti” mūziķiem Kristīnei Kārklei-Kalniņai, Martam Kristianam Kalniņam un Edgaram Kārklim sadarbībā ar mūziķi Viktoriju Prituļaku - patiess un smeldzīgs mūzikas klips par pašu būtiskāko. Pie video izveides strādājusi operatore, režisore Elīna Lieljukse sadarbībā ar Gaujas senlejas zinātāju Māri Mitrēvicu, operators - Pauls Treimanis.

“Raxtu Raxti” 18. novembrī pieskandinās Dailes teātri ar mūziku no jaunā albuma “Vidū saule”, no uzveduma “Vēstījums rakstos”, kā arī ar latviešu autoru skaņdarbiem un klausītāju iemīļotām tautasdziesmām. Koncertā piedalīsies īpašie viesi, kas kopā ar “Raxtu raxtiem” uzstājušies Latvijā un ārpus tās - RTU vīru koris “Gaudeamus” (diriģents Ivars Cinkuss) un TDA “Teiksma” (vadītājs Jānis Ērglis). Viens no grupas beidzamo gadu skaistākajiem piedzīvojumiem bija mūzikas un deju lieluzvedums “Vēstījums rakstos” Ķīpsalā, tāpēc šajā svētku koncertā piedalīsies arī RTU TDA “Vektors” (vadītāja Dagmāra Bārbale) un Agra Daņiļeviča deju skolas “Dzirnas” dejotāji.