Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Katrīna Dimanta ar “Audiokvartālu” izdod “Alā” filmētu klipu

© Publicitātes foto

Klausītāju vērtējumam nodota jauna dziesma “Vai dzīve nav salda?”, kas tapusi dziesmu rakstīšanas nometnē “RigaLive”, apvienojoties dziedātājai Katrīnai Dimantai un grupai “Audiokvartāls”.

Jaunā singla “Vai dzīve nav salda?” mūzikas un vārdu autori ir Ivars Ozoliņš no grupas “Audiokvartāls”, Katrīna Dimanta un “cits zēns” Roberts Memmēns. “Šī dziesma radās “RigaLive” nometnē, kur visi trīs bijām salikti vienā komandā. Tā tapa ļoti viegli un ātri, jautrā gaisotnē, un pirmo muzikālo ideju prezentēja Roberts. To pēc tam arī ļoti veiksmīgi “apaudzējām”. Strādājot pie grupas “Audiokvartāls” otrā studijas albuma, talkā nāca producents Juris Ludženieks, kuram jāpateicas par dziesmas pašreizējo skanējumu,” stāsta Ozoliņš.

“Mēs ar Ivaru dziesmas tapšanas dienā runājām par to, kas notiek otra dzīvē, kas kādreiz bijis svarīgi. Nonācām pie tā, ka kādreiz visi ballējāmies vienās vietās, ka ir bijis laiks, kad patīk kāds cilvēks, un mēdz būt ilgas pēc tā. Vienojāmies, ka dziesma varētu dot klausītājiem arī tādu kā atmiņu garšu,” papildina Katrīna. “Dziesmas sākotnējais nosaukumu bija “Zelta zivtiņa”, kas mitoloģijā ir veiksmes un vēlmju piepildījuma tēls. Šajā dziesmā šis tēls ir Katrīna, kuru mēs meklējam visiem zināmos Latvijas naktslokālos. Šo tēlu atrodot, visas vēlmes piepildās, un dzīve kļūst salda. Tāpat ir arī dzīvē, kad Katrīna ierodas telpā, visu telpu un tās iemītniekus pāršalc milzīgs pozitīvo emociju lādiņš,” atklāj Ozoliņš.

Dziesmai sadarbībā ar folkklubu “Ala Pagrabs” tapis arī klips. “Videoklipa dalībnieki iejūtas bāra darbinieku lomās un ar humoru apveltītās epizodēs cenšas savaldzināt bārmeni, kuras loma uzticēta tieši Katrīnai. Ideju palīdzēja īstenot Zigmārs Zilgalvis un Dāvis Dambenieks,” stāsta Ozoliņš. “Videoklipā ir izspēlēta spēle, kad dāma simpatizē vairākiem kolēģiem, un visi cenšas viņu iekarot. Puiši tik ļoti idealizē dāmu, ka, uz viņu skatoties, šķiet, ka viņa kļuvusi spoža, zeltā klāta. Viņas sirds patiesībā ir aizņemta, taču tas gan atklājas tikai beigās,” stāsta Dimanta.