Artis Dvarionas jeb Lapsene jauno dziesmu rada kopā ar DJ Rudd

© Oskars Kupics

Mūziķa Arta Dvarionas dibinātais projekts Lapsene klausītājiem nodevis savu jaunāko dziesmu “Ēnu kabinets (Kas dārzā)”. Šoreiz tā tapusi sadarbībā ar Latvijā pieprasīto producentu DJ Rudd (Rūdolfs Budze).

Dziesma “Ēnu kabinets (Kas dārzā)” padevusies ritmiska un atmiņā paliekoša, tomēr šķiet, ka tai (un Arta Dvarionas enerģiskajai izpildīšanas manierei un spēcīgajam vokālam) drīzāk būtu piestāvējis vēl mazliet roķīgāks ietvars, ko gan it kā mēģina radīt ģitārskanējums, taču jaunajā projektā Artis ir diezgan “elektronisks”. Teksta video veidojusi dziedātāja Madara Dzintara Pluša.

“Dziesma runā par to bērnības mantojuma daļu, kas vēlākā dzīvē traucē mums realizēt katram savu maksimālo potenciālu. Ne visiem bērnība atmiņās ir dzīves skaistākais laiks. Daudzi no mums daļu savas ikdienas enerģijas patērē cīņā ar pagātnes rēgiem. Un es pats droši vien neesmu izņēmums,” atklāts ir Artis.

Lapsenes debijas singls “Tukšpauris” tika publiskots aprīlī, bet jūnija beigās sekoja “Dziesma par krupju rīšanu”. Līdz ar jaunās dziesmas publiskošanu, Lapsene izziņo arī savu pirmo albumu, kuru plānots izdot nākamā gada pavasarī. “Tas ir projekta pirmais lielais atskaites punkts, uz kuru vēlos tiekties. Rudeni un ziemu paredzu kā radoši ļoti aktīvu laiku, un līdzās albuma izdošanai pavasarī plānoju arī pirmās uzstāšanās,” sola Artis.