“Raxtu Raxti” izziņo lielkoncertu Valsts proklamēšanas svētkos

© Publicitātes foto

Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gada dienā muzikālā apvienība “Raxtu Raxti” aicina uz svētku lielkoncertu, lai svinētu brīvību un stiprinātu latvisko garu. Ir arī kādi intriģējoši jaunumi – no grupas sastāva nozudis Kārļa Auzāna vārds.

Grupa “Raxtu Raxti” 18. novembrī pieskandinās Dailes teātri ar mūziku no jaunā albuma “Vidū saule”, no uzveduma “Vēstījums rakstos”, kā arī ar latviešu autoru skaņdarbiem un klausītāju iemīļotām tautasdziesmām.

“Ik dienu, sekojot līdzi pasaulē notiekošajam, rodas pārliecība, ka vienotība un kopīgu vērtību apzināšana ir ceļš uz gaišu nākotni mums pašiem un arī nākamajām paaudzēm. Kopīga svētku svinēšana ļauj apjaust, ka arī mazas valsts un tautas kultūras krāšņums spēj uzmirdzēt pasaules debesu jumā,” pauž radošais kolektīvs.

Koncertā piedalīsies īpaši viesi, kas kopā ar “Raxtu Raxtiem” mijuši mūzikas un dejas ceļus Latvijā un ārpus tās. Īpašu skanējumu un nokrāsu piešķirs RTU vīru koris “Gaudeamus” (diriģents Ivars Cinkuss) un TDA “Teiksma” (vadītājs Jānis Ērglis). Viens no grupas beidzamo gadu skaistākajiem piedzīvojumiem bija mūzikas un deju lieluzvedums “Vēstījums rakstos” Ķīpsalā, kur kopā horeogrāfi Dagmāru Bārbali tika radīts savu stāsts Latvijai un nākamajām paaudzēm, tāpēc arī šajā svētku koncertā piedalīsies RTU TDA “Vektors” (vadītāja Dagmāra Bārbale) un Agra Daņiļeviča deju skolas “Dzirnas” dejotāji.

“Raxtu Raxti” šā brīža sastāvs: Kristīne Kārkle-Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš, Edgars Kārklis, Armands Treilihs un Artis Orubs, viesmūziķi - Ilze Grunte (ģitāra, arfa, mandolīna) un Latvīte Cirse (kokle).