Koncertzālē “Palladium” uzstāsies zviedru progresīvie “Opeth”

© Publicitātes foto

Šo ceturtdien, 15. septembrī, sava pēdējā studijas albuma “In Cauda Venenum” veicināšanas tūres ietvaros koncertzālē “Palladium” uzstāsies viena no ietekmīgākajām Ziemeļeiropas progresīvā metāla rokgrupām “Opeth”. Šis koncerts arī ietilpst pārcelto sērijā – tam vajadzēja notikt jau martā.

Opeth” ir zviedru rokgrupa, kas ar savos albumos iekļauto kvalitatīvo muzikālo sniegumu izpelnījusies mūzikas kritiķu uzmanību jau kopš debijas albuma “Orchid” (1995) laikiem.

Dibinot grupu 1990. gadā, tās izveidotāju mērķis gan bija radīt “ļaunāko grupu pasaulē” un daiļrades agrīnajā periodā mūziķi ietekmējās no “death metal” žanra, taču grupas pastāvēšanas gados tās sastāvs mainījies vairākkārtīgi, līdz ar to arī muzikālo ietekmju klāsts dažādojies: paralēli smagā metāla žanram “Opeth” daiļradē laika gaitā iezīmējas arī progresīvā roka, metāla, folka, blūzroka, klasiskās mūzikas un džeza ietekmes.

Māksliniecisko ietekmju saraksts ir daudzveidīgs un atspoguļo “Opeth” mūziku - tajā mijas progresīvais roks ar smago metālu, bet vienlaikus tai piemīt arī, piemēram, psihedēliskā roka iezīmes.

Grupas pastāvēšanas laikā izdoti 13 studijas albumi, četri koncertalbumi un četri “dzīvo” koncertu DVD ieraksti, kas pārdoti vairāk kā divos miljonos kopiju. “Opeth” pēdējais albums “In Cauda Venenum” (2019), vismaz pēc pašu mūziķu domām, uzskatāms par līdz šim svarīgāko sniegumu grupas daiļradē un saukts par “laimīgo trīspadsmito”. Kā norāda grupas solists Mikaels Ekerfelds, kurš vienlaikus ir arī grupas dibinātājs un vienīgais dalībnieks, kurš tajā spēlē kopš grupas dibināšanas, šis albums atklāj kā viņa paša, tā arī grupas mākslinieciskās vērtības.