Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Atzīmējot Riharda Lībieša plates iznākšanu, publicēts jauns video

© Publicitātes foto

No šīs nedēļas ģitārista un mūzikas autora Riharda Lībieša pērn izdotais albums “Līnijas un miniatūras” pieejams arī vinila plates formātā. Šim notikumam par godu radīts video albumā iekļautajam skaņdarbam “Dzīvības musturs”, kura autore ir kino un videoārta režisore Elizabete Gricmane.

Albums vinila formātā ir izdots ierobežotā skaitā - pieejamas tikai 150 plates, kuras iespējams iegādāties Riharda Lībieša kontā platformā “Bandcamp”. Jāpiebilst, ka 50% no ieņēmumiem no plašu pārdošanas tiks ziedoti Ukrainas atbalstam. ““Līnijas un miniatūras” jau no pašiem tā pirmsākumiem tika lolots kā vinila albums. Pirmkārt, tāpēc, ka platē izdots albums vienmēr bijis apvīts ar ļoti īpašu auru, otrkārt, tāpēc, ka šāda spektra instrumentālā mūzika noteikti jāklausās ar augstāko iespējamo skaņas kvalitāti. Un visbeidzot arī tāpēc, ka šis ir pirmais mans veikums, kuru ir iespējams ietilpināt vienas plates izmērā,” tā Rihards Lībietis.

Līdz ar albuma izdošanu vinila plates formātā, publicēts tajā iekļautās kompozīcijas “Dzīvības musturs” video. Šis skaņdarbs stāsta par spēka meklējumiem sevī un to, kā visa dzīvība neizbēgami ir saistīta vienā veselumā. Pamatojoties uz tā juteklisko dramaturģiju, video autore Elizabete Gricmane video fiksējusi ar kustīgas tušas darbiem radītu miniatūru mainīgās pasaules dabu.

Elizabete Gricmane: “Riharda dotais nosaukums “Līnijas un miniatūras” iedeva visai skaidru virzienu, lai domātu par šīs mūzikas vizualizāciju. Līnija kā lielums, kas stiepjas no laika un likteņa simbola līdz mūsu pašu bioloģiskajām figūrām, kur kapilāri un ādas slāņi mūsu ķermenī veido tik pat daudz līnijām šķērsotu ceļu kā dabā, skatoties no putna vai drona lidojuma. Arī ūdens tilpnē straumes tā pat kā cilvēku jūtas sajaucas bez skaidras robežas.”

Ierakstā ģitāras, basu, taustiņus un elektroniku iespēlējis Rihards Lībietis, čellu - Erna Daugaviete, savukārt vijoli - Olga Bučinska. Ieraksts veikts studijā “No Fuss Audio” Tukumā, tā skaņu režisors un miksa veidotājs ir Valērijs Černejs.