Rīgā koncertēs ukraiņu postpanka duets “Gentle Ropes”

© Publicitātes foto

Šo ceturtdien, 8. septembrī, Vecrīgas klubā “Republika” koncertēs postpanka mūziķi “Gentle Ropes” no Ukrainas.

Ceturtdienas vakars “Republikā” būs krietnās postpanka noskaņās - “Gentle Ropes” no Ukrainas, “Rūmai” no Lietuvas un vietējais atbalsts grupas “Straum” izskatā.

“Gentle Ropes” ir ukraiņu mūziķa Serža Kosta projekts, kas aizsācies 2017. gadā kā solo projekts, bet šobrīd tas ir kļuvis jau par duetu. Grupas skanējumu ietekmējis 80. gadu postpanka, sintīpopa un šūgeiza žanru mikslis, radot tumšu atmosfēru. Grupa šobrīd strādā pie sava jau otrā studijas albuma.

“Rūmai” ir jauna lietuviešu grupa, kas sevi raksturo kā nihilistiskus un ironiskus mūziķus - viņu skanējums apvieno alternatīvo roku ar atmosfēriskiem elementiem, kaucošām ģitārām un zemu balss tembru. Savukārt “Straum” ir trio no Rīgas, kas aizsācies tikai pagājušajā gadā. Grupas skanējums ir postpanka, “new wave”, “shoegaze” un industriālās mūzikas apvienojums, ko papildina pamatkoncepts - izmantot digitālus efektus, bungu mašīnas un ģitāras efektu pedāļus vokāliem. Grupa šobrīd strādā pie debijas albuma, ko plānots publicēt gada beigās.

Svarīgākais