Kultūrtelpā “Tu Jau Zini Kur” notiks alternatīvās mūzikas minifestivāls

© Publicitātes foto

Jau otro gadu Tallinas ielas kvartālā, kultūrtelpā “Tu Jau Zini Kur” norisināsies alternatīvās mūzikas minifestivāls “Zāles Netīrās” – šoreiz tā norises datums iekritis 17. septembrī.

Šogad alternatīvās mūzikas minifestivāla sauklis būs “Nāc, draudziņ, iesim rotaļās!”, un mūziķi būs pulcējušies plašākā pulkā. Šajā vakarā uz skatuves kāps grupas “like 2k”, “Omerta”, “Kayro”, “Pūķa Gars”, “Rebel Riot” un “aPēdājs”. Par festivālu gādā “Rusted Wheel”.

Paši pieredzējušākie no šī mūziķu klāta ir grupa “aPēdājs”, kas izveidota jau 1996. gada pašā sākumā Mālpilī. Grupa izdevusi trīs pilnmetrāžas albumus, bet pērn svinēja savu 25 gadu pastāvēšanu, to atzīmējot ar trīs dubultsinglu izdošanu un vairākiem koncertiem. 2022. gadā grupa izdevusi minikoncerta ierakstu, kas tapa “Melno Cepurīšu Balerijā” Jelgavā.

“Rebel Riot” ir “hard & heavy” apvienība no Rīgas, kas darbību sākusi 2007. gadā. Savas darbības laikā tā nospēlējusi jau vairākus simtus koncertu Latvijā un Baltijas valstīs, kā arī Somijā un vairākās Eiropas pilsētās. “Rebel Riot” ir izdevuši trīs studijas albumus, un šogad turpina darbu pie jaunā muzikālā materiāla. Kā viņu stilistiskos līdziniekus var minēt grupu “Pūķa Gars”, kas izveidota 2009. gadā Rīgā. Kopš savas izveides izdevusi divus pilnmetrāžas albumus, taču tie nākuši klajā visai pasen - “Kārdinājums” (2010) un “Maldinātājs” (2014). Šobrīd grupa aktīvi darbojas, radot dziesmas trešajam studijas albumam, no kura klajā laisti jau divi singli - “Vējš buras” un “Laimes zaldāts” (tam ir tapis arī mūzikas video).

“Omertà” ir instrumentāls progresīvās rokmūzikas trio no Rīgas, kas plašākai publikai sevi pieteica 2013. gada pavasarī. “Rokmūzika mūsdienīgā, smagnējā skanējumā, sajūtas melodijās un ritmā, enerģiska un izjusta bungu spēle, spēcīgs basa pavadījums, agresīvi ģitāras rifi - muzikāls pārdzīvojums katrā detaļā, tomēr atceroties, ka viss ģeniālais ir vienkāršs,” tā sevi raksturo “Omertà”. Savukārt grupa “Kayro” dibināta 2019. gadā kā studijas projekts, kurā ģitāristi Ritvars un Kārlis realizēja savas idejas, kas neiederējās pamata grupu repertuāros. Drīz vien grupa apauga ar pārējiem dalībniekiem un atrada savu muzikālo virzienu, kurā darbojas vēl šobaltdien. Katrā ziņā - ļoti perspektīva brigāde, par ko mūzikas cienītāji varēja pārliecināties kaut vai pēc viņu 2021. gada sākumā izdotā EP “Strangest Times», kuram drīzumā sekos pilna garuma albums (tam šobrīd tiek pabeigtas pēdējās dziesmas, pirms grupa dodas studijā). Izdot otro albumu plānots 2023. gada sākumā.

Un visbeidzot - jaunais ņūmetāla projekts “Like2K”, kurā ir apvienojušies mūziķi no grupām “Eschatos”, “Pūķa Gars”, “Pussy Rock”, “Return To Surface” u.c., un tās repertuārā ir dažādu ņūmetāla grandu hiti. Apvienība tika izveidota pirms diviem gadiem par godu slavenās repmetāla grupas “Limp Bizkit” koncertam Rīgā, lai dienu iepriekš klubā “Republika” neoficiālā pasākumā iesildītu “Limp Bizkit” fanus. Grupas repertuārā ir labākie gabali no “Limp Bizkit”, “Deftones”, “Korn”, “Guano Apes”, “Rage Against The Machine”, “Slipknot” u.tml. komandu repertuāra. Kā saka grupas dalībnieki: “Nāc un izbaudi, kā tas ir - atgriezties 2000. gadā!”.