Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Pienvedēja piedzīvojumi” laiž klajā plati un aicina uz tās iesvētības koncertu

© Publicitātes foto

Rokgrupa “Pienvedēja Piedzīvojumi” mūzikas izdevniecības “MicRec” paspārnē laidusi klajā albuma “Nelaiks” vinila plates versiju.

Albums “Nelaiks” 2020. gadā tika apbalvots ar “Zelta mikrofona” balvu kategorijā “Roka vai metāla mūzikas albums”, un klausītāju interese par to bijusi tik liela, ka “pienvedēji” nolēmuši aplaimot savus cienītājus arī ar šī darba vinila plates versiju. Šī ir jau otrā plate, ko “MicRec” izdevusi sadarbībā ar grupu “Pienvedēja Piedzīvojumi” - pirmā plate “Cilvēks ar trepēm” tika izdota 2017. gadā un pašlaik gaida savu otro tirāžu. Grupai ir arī jauni plāni, sagaidot 30 gadu jubileju 2024. gadā.

Albumu “Nelaiks” ierakstīja skaņu inženieris un producents Gatis Zaķis, tā dizainu veidoja Pēteris Lunde, bet pie plates gala skanējuma rūpīgi strādāja ilggadējs grupas līdzgaitnieks, skaņu režisors Tālis Timrots. “Pirmās 50 vinila plates ir numurētas, būs pieejamas arī plates ar mūziķu parakstiem,” stāsta grupas līderis Māris Žigats. “Ja vēlaties kādu no tām iegūt savā īpašumā, no 5. septembra dodieties uz izdevniecības virtuālo mājvietu www.micrec.lv. Ja šādas ekstras nav nepieciešamas, albums būs atrodams mūzikas veikalā “Mikrofons” tirdzniecības centrā “Spice” un citos Latvijas mūzikas veikalos,” piebilst Žigats.

Plates iznākšanai par godu plānots arī īpašs koncerts - Rīgā, mākslas centrā “Noass” uz AB dambja 30. septembrī. “Tas būs gan vasaras sezonas noslēgums, gan albuma “Nelaiks” vinila plates atvēršanas koncerts. Spēlēsim dziesmas no šī albuma un lielākos grupas hitus,” sola ģitārists Aldis Lunde.