Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rīgā uzstāsies portugāļu drūmie “Gaerea”

© Publicitātes foto

Portugāles šī brīža spožākais vārds blekmetālā, grupa „Gaerea” jau pavisam drīz ar koncertu viesosies Latvijā - 21. septembrī, mākslas centrā “Noass”. Turklāt nevis tāpat vien viesosies, bet prezentējot savu jaunāko albumu “Mirage”.

“Gaerea” ir grupa no Portugāles, kas pasaulē plašāku atpazīstamību ieguva 2016. gadā, izdodot debijas minialbumu jeb EP, kuru ļoti pozitīvi novērtēja smagās mūzikas mediji un klausītāji visā pasaulē.

Debijas albums ilgi nebija jāgaida - “Unsettling Whispers” izdots 2018. gadā un nostiprināja grupas popularitāti klausītāju aprindās.

Sekoja aktīva koncertēšana, uzstāšanās Eiropas lielākajos festivālos un pat garāka tūre pa Ķīnu, līdz beidzot intensīvā un atraktīvā koncertdarbība rezultējas ar ilgtermiņa sadarbības līguma noslēgšanu ar smagās mūzikas izdevniecību „Season Of Mist”, kuras paspārnē tika izdots otrais albums „Limbo”. Rīgā grupa piestās sava jaunākā albuma “Mirage” prezentēšanas tūres ietvaros - šī plate tiks izdota dažas dienas pēc Rīgas koncerta. Ja par stilistisko ievirzi, tad portugāļi tiek salīdzināti ar poļu “Mgla” un “Behemoth” vai amerikāņu “Uada” - uz skatuves mūziķi kāpj aizklātām sejām, izmanto okulto simboliku un teatrālus elementus.