Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rīgā uzstāsies poļu smagās mūzikas leģendas „Vader”

© Publicitātes foto

Jau šo piektdien, 2. septembrī, klubā “Republika” uzstāsies poļu “death metal” leģendas “Vader”. Viņi “Final Declaration: Northern 2022 Tour” ietvaros Rīgā koncertēs kopā ar poļu “black metal” grupu “Hate” un “industrial death metal” apvienību “Thy Disease”.

“Vader” ir poļu “death metal” veterāni, kas darbojas jau kopš 1983. gada, attīstot klasisku, taču aizraujošu un agresīvu smagās mūzikas spēlēšanas manieri. Sākot kā ierindas “heavy metal” grupa, “Vader” pamazām kļuva aizvien smagnējāki, iesākumā pārejot uz “thrash” un “speed metal”, bet 80. gadu pašās beigās un 90. gadu sākumā jau pievēršoties pavisam ekstremālam novirzienam.

Pašlaik “Vader” skaitās viena no Eiropas spēcīgākajām un cienījamākajām ekstremālā metāla grupām, pa šiem gadiem kļūstot par vienu no visbiežāk Polijā bāzētajām koncertējošām grupām. “Vader” diskogrāfijā ir jau 16 studijas albumi, no kuriem pēdējais ar nosaukumu “Solitude in Madness” nāca klajā 2020. gadā.

Jāpiebilst, ka bez “Vader”, kā arī viņu novadniekiem “Hate” un “Thy Disease”, Rīgas koncertā “Republikā” vēl uzstāsies floridiešu blekmetālisti “The Noctambulant” un “thrash / crossover metal” grupa no Somijas “TakaLaiton”.