Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Muse “Will Of The People”

© Publicitātes foto

Britu rokgrupas “Muse” devītais studijas albums tika gaidīts ar nepacietību, turklāt ne tikai šīs apvienības fanu, bet arī vienkārši mūzikas cienītāju aprindās.

Tam par iemeslu kalpoja prestižās “Grammy” balvas ieguvēju singls “Won’t Stand Down”, kura smagnējais ģitārskanējums ar industriāli kontrolēto haosu bija pamatīgs pārsteigums.

Kopumā no jaunā albuma izdoti jau pieci singli, tātad puse no visa tajā iekļautā skaņu materiāla, un pirmā pārsteiguma vilnim jau vajadzētu būt noplakušam, taču diez vai tas mazinājis interesi par “Muse” lieldarbu.

Mūzikas kritiķu attieksme pret “Will Of The People” ir ļoti labvēlīga (lielākoties četras zvaigznes), savukārt par tā iespējamajām pozīcijām topos pagaidām pāragri spriest, jo albums vēl ir gluži svaigs un “kūpošs” - oficiāli tas nāca klajā 26. augustā. Jāatgādina, ka pēdējoreiz ar koncertu pie mums “Muse” bija 2020. gada jūnijā “Arēnā Rīga”, sava tobrīd jaunā albuma “Simulation Theory” popularizēšanas pasaules tūres ietvaros, un ar iespaidīgo šovu atstāja klausītājus (vismaz šo rindu autoru) ar teju vaļā pavērtu muti, tāpēc gribētos Metjū Belamija blici te redzēt vēlreiz. Pagaidām šāda iespējamība neizskatās īpaši cerīga.

PAR. No absolūtas netīksmes līdz pilnīgai atzinībai - tāds bijis apskatnieka pēdējo gadu “Muse” apguves ceļš (kopš “Black Holes And Revelations”, 2016). “Spotify” pieejams jaunāko singlu apkopojums “Kill Or Be Killed”, kurā ir četri gabali - bez pašas tituldziesmas vēl arī “Will Of The People”, “Compliance” un “Won’t Stand Down”. Ja šīm četrām dziesmām pievienotu albuma pašās beigās esošo, fantastisko “We Are Fucking Fucked” (vēl arī “You Make Me Feel Like It’s Halloween”), sanāktu absolūti perfekta “Muse ‘2022” esence - skarbas un smagnējas ģitāras, draudīga ritma sekcija, kā arī Belamija vokāls kā apokalipses priekšvēstnesis. Albumā kopumā šis koncentrētais roka skanējums diemžēl tiek krietni atšķaidīts, taču rezultātam vienalga nav ne vainas - četrarpus balles no piecām, iesakām!

PRET. Īstie un patiesie “Muse” fani jau uz “Simulation Theory” skatījās ar aizdomām, bet pret “Will Of The People” viņiem, iespējams, varētu būt vēl lielāka netīksme. Labi, die’s ar viņiem, “Muse” faniem, bet kā - nu kā?! - var līdzās tik daudziem labiem gabaliem iebāzt tādu Fredija Merkūrija un “Queen” pakaļdarinājumu kā “Liberation”?!