Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA. Anmary “Laidies ar mani”

© Publicitātes foto

Pēc ilgākas pauzes solodarbībā ar jaunām oriģināldziesmām minialbuma jeb EP formātā pie klausītājiem atgriezusies dziedātāja Anmary (Linda Dinsberga). “Šajā laikā esmu izgājusi cauri savas personības atklāsmju procesiem, kas ļāvuši gūt iekšējo harmoniju un mieru. Dzīvojam visnotaļ interesantā laikmetā - pārmaiņu posmā, tādēļ pirmais singls “Laidies ar mani” ir aicinājums izlauzties no ikdienas apļa un mainīt fokusu uz to, kas mums ir dots, jo ierastajā režīmā mēdzam daudz ko nepamanīt un nenovērtēt. Zinu, ka daudziem ir līdzīgi, tāpēc mans nodoms ir motivēt un iedvesmot - lai mēs vairāk ļautos mirkļiem šeit un tagad,” minialbuma tituldziesmu raksturo dziedātāja.

Minialbumā iekļautas četras dziesmas , tostarp duetā ar Mārtiņu Strodu iedziedātā “Nakts mums”. Anmary ir visu dziesmu vārdu autore, kā arī palīdzējusi mūzikas un dziesmu aranžiju izveidē, bet mūzikas autors un producents ir Juris Ludženieks. Par radošām idejām tekstu veidošanā paldies tiek teikts arī Mārtiņam Kanteram.

Šīs četras dziesmas plānotas kā priekšvēstnesis nākamā gada pavasarī gaidāmajam pilna apjoma albumam. Jāatgādina, ka Anmary - tolaik vēl kā Linda Amantova - plašākai auditorijai sevi pieteica muzikālajā šovā “Talantu fabrika”, kam sekojusi dalība dažādos muzikālajos projektos - koncertuzvedumos, mūziklos, sadarbībā ar citiem Latvijas mūziķiem utt. Pārstāvēta arī Latvija Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā (ar dziesmu “Beautiful Song”). Pērn Linda kā Saulesmeita atgādināja par sevi un savas balss daudzkrāsainību, apburot skatītājus TV3 šovā “Balss maskā”.

PAR. Patīkams pārsteigums, ka Linda nolēmusi atgriezties solofrontē ar šādu spriganu popmūziku - droši un pārliecinoši. Tituldziesma “Laidies ar mani” pilnīgi noteikti vērtējama ar lielu plus zīmi: atmiņā paliekošs, ritmisks, dejojams un lipīgs gabals, ko pat gribētos dēvēt par ansambļa “Modo” vai “Opus” 21. gadsimta versiju (un tas nemaz nav slikti). Arī popdziesma “Tik tev tiek” ir izdevusies. Savukārt par Anmary vokālajām dotībām nekad nav bijis šaubu.

PRET. Kā Anmary domā atrast brīvu spraugu šā brīža ar jaunajām un sociālajos tīklos aktīvi strādājošajām censonēm šāda veida popmūzikas pārpildītajā nišā, tas ir liels jautājums… Juris Ludženieks ir labs dziesmu autors, tomēr diez vai viņš spēs radīt konkurētspējīgu pilno albumu - būs vajadzīgi papildspēki. Pat no šīm četrām dziesmām puse ir šaubīgas - gan duets “Nakts mums” (kāpēc tieši ar Strodu?), gan visai slābanā “Tu man prātu jauc”. Nu nekas, uztversim šo EP kā iesildīšanos pirms lielākiem darbiem.