RECEZIJA. bet bet. “Jubilejas izlase”

© Publicitātes foto

Grupa “bet bet” turpina vagot latvju koncertestrādes un kultūras telpas savas 30 gadu jubilejas svinību ietvaros, un, lai nebūtu jābrauc ar tukšām rokām, mūziķi izdevuši savu labāko dziesmu apkopojumu.

Tajā iekļautas 20 dziesmas, kuras dzirdamas arī koncertos - “Mana mīļā meitene”, “Diena”, “Es tevi nemīlu”, “Vakara vējā”, “Agrā rītā”, “Man vienalga viss”, “Kāpēc man nav sarkans mersedess”, “Aizvējā”, “Mēmā dziesma”, “Sāksim visu no jauna”, “Vasara nebeigsies nekad” u.c. Jaunākā no izlasē iekļautajām dziesmām ir sadarbībā ar Holivudā pazīstamo filmu komponisti Lolitu Ritmani sarakstītā “Īstā vieta, īstais laiks”, turklāt pašlaik ieraksta stadijā esot vēl vairākas Lolitas dziesmas, kuras plānots pabeigt šī gada rudenī. Dziesmu skaņas apstrādi veidojis producents Gints Stankevičs.

Kas attiecas uz tūri, tad pašlaik tā ir pusē. Tuvākie pasākumi gaidāmi 20. augustā Jelgavas brīvdabas koncertzālē “Mītava”, 26. augustā Skrundas pilskalna estrādē un 27. augustā Dobelē, Ķeizarmeža estrādē, bet tiem sekos jau iekštelpu pasākumi - 9. septembrī Koncertzālē “Cēsis”, 8. oktobrī Valmieras Kultūras centrā un 29. oktobrī Ventspils Teātra namā “Jūras vārti”.

PAR. Mūžīgi dzīvespriecīgie optimisti (pat jāpabrīnās, ka viņiem ir tik nopietnas dziesmas kā “Pieklauvē” un “Vakara vējā”, arī “Manu bērniņ”), kuriem klausītāju, šķiet, netrūks nekad. Patīkami, ka “bet bet” nesēž tikai uz vecajiem lauriem, bet joprojām rada (vismaz cenšas to darīt) arī kaut ko jaunu, tāpēc ziņa par to, ka kopā ar Lolitu Ritmani plānots ierakstīt vēl arī citus jaunus gabalus, nudien ieintriģē. Šai izlasei ir kāds bonuss - CD skatāma “betbetiešu” 1991. gada fotogrāfija, lasāms pavisam īsiņš apraksts par grupas esošajiem un bijušajiem dalībniekiem, kā arī izglītoti klausītāji, atzīmējot, ka “Man vienalga viss” patiesībā ir Boba Geldofa dziesma, bet “Aizvējā” sacerējis Bobs Dilans.

PRET. Kam nu nav lemts klausīties “bet bet”, tam nav - to apskatnieks par sevi… Vienīgi - vai tiešām grupai ar tik lielu un bagātīgu repertuāru un tik spēcīgiem mūzikas autoriem pašu sastāvā bija nepieciešams savu 30 gadu jubilejas labāko dziesmu izlasē iekļaut arī tik daudzu un visur spēlēto Raimonda Paula “Mēmo dziesmu”?!

Svarīgākais