Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Tautumeitas" laiž klajā videoklipu ar vēsturiskiem kadriem no grupas dzīves

© Publicitātes foto

Etno mūzikas grupa “Tautumeitas” nākusi klajā ar videoklipu dziesmai “Vīna ūtrai”, kas atrodama grupas jaunākajā albumā “Skrejceļš”.

Dziesmas “Vīna ūtrai” videoklipā ir izmantoti atmiņu kadri no “Tautumeitu” kopīgi piedzīvotā zīmīgās uzstāšanās reizēs, kopīgos ceļojumos, tūrēs, dzimšanas dienās, kāzās un arī pavisam ikdienišķos brīžos. “Skatoties šos video, slaukām prieka asaras,” atzīst grupas līdere Asnate Rancāne. “Vēl vairāk par muzikālo, mums vienmēr bijusi svarīga cilvēciskā saskaņa - labestība, empātija un sirsnība.”

Tautas dziesma, kas skan dziesmas pantos, ir etnomuzikologu pērle, kas “Tautumeitu” pūrā ir jau kopš studiju laikiem. Tas ir latviešu “teikto dziesmu” paraugs, kas kopā ar aranžēto pavadījumu iegūst hiphopam raksturīgo stilistiku. Dziesma cēlusies no Dignājas, tās oriģinālo versiju var noklausīties “Latviešu tradicionālās mūzikas antoloģijā” (2008). “Šī ir dziesma, ko veltām viena otrai pateicībā par visu kopīgi piedzīvoto teju astoņu gadu garumā. Esam kļuvušas par ģimeni, kas atbalsta un stutē viena otru, kad nepieciešams. Savukārt prieka un laimes brīžus kopā piedzīvojam ar seškārtīgu jaudu,” saka Asnate.

Jāatgādina, ka jau pavisam drīz, 26. augustā, Skultes ostā Saulkrastos “Tautumeitas” sniegs vērienīgu koncertu, lai nosvinētu jaunā albuma “Skrejceļš” iznākšanu. Koncertā būs klausāmi vairāki īpašie viesi, tajā skaitā iesildītāji - fanka, indī, blūzroka un alternatīvā džeza mūzikas grupa “The Coco'nuts”, kā arī ukraiņu-latviešu mūziķu apvienība “Shakima Trio”, kuru veido ukraiņu dziedātāja, folkloriste, improvizētāja un vijolniece Shakima Garunts, ģitārists Jānis Ruņģis un basģitārists, producents Ainārs Majors.