Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Prāta Vētras" koncerts Mežaparkā – pārbaudījums apmeklētājiem un transportam

© Karte

Šo sestdien, 20. augustā, ar uzstāšanos Mežaparka Lielajā estrādē “Prāta Vētra” noslēgs tūri “Gads bez kalendāra”. Klausītāju ērtībai sagatavoti ieteikumi patīkamākam koncerta apmeklējumam, un šie ieteikumi ir būtiski kaut vai tāpēc, ka jāatgādina – visiem tik ierastais 11. tramvajs šobrīd nekursē.

“Koncerta organizēšana Rīgā ir tūres nopietnākais izaicinājums. Šajā “Gads bez kalendāra” tūres koncertā uzņemsim vislielāko apmeklētāju skaitu - aptuveni 45 000. Rīgas ceļu remontu dēļ nākas organizēt ne tikai to, kas notiks koncerta teritorijā, bet arī skatītāju iespējas nokļūt Mežaparkā,” atzīst grupas “Prāta Vētra” ģenerālmenedžere Aija Auškāpa. “Lūdzam iepriekš ieplānot maršrutu līdz estrādei, lai uz koncertu ierastos laikus. Lūgums arī būt pacietīgiem, jo tik plaši apmeklētā koncertā viss aizņem vairāk laika, piemēram, biļešu un mantu pārbaude pie ieejas, ēdienu un dzērienu iegāde teritorijā. Labā ziņa - noslēguma koncertam “Prāta Vētra” ir sagatavojusi vairākus pārsteigumus un bez krāšņa šova, protams, šo tūri nenoslēgt!”.

Ieteikumi nokļūšanai uz Mežaparka Lielo estrādi:

  • Skatītāju ērtībai “Prāta Vētra” nodrošina speciāli norīkotu sabiedrisko transportu. Uz Mežaparku - no plkst. 17.00 autobusi aties no pieturvietas “Tērbatas iela” (pie Apgabala tiesas ēkas) un kursēs ar aptuveni 3 minūšu intervālu. Tālāk autobuss brauks pa Brīvības ielu, apstājoties visās pieturvietās līdz Gustava Zemgala gatvei. Tad autobuss nogriezīsies uz G. Zemgala gatvi, apstāsies pieturā pie VEF Kultūras pils un tālāk bez pieturvietām brauks uz Viestura prospektu Mežaparka teritorijā. No Mežaparka pēc koncerta autobusi kursēs no Viestura prospekta Mežaparka teritorijā bez apstāšanās līdz pieturvietai “VEF” Brīvības ielā, un tālāk ar apstāšanos visās pieturvietās Brīvības ielā līdz Esplanādei. Organizatori atgādina, ka sabiedriskais transports ir maksas pakalpojums un aicina pasažierus iegādāties un validēt braukšanas biļeti. Papildreisi norīkoti arī 11T autobusa maršrutam, kas atiet no zooloģiskā dārza.
  • AS "Pasažieru vilciens" papildinājis vilcienu kustības sarakstu ar četriem reisiem. 20. augustā, plkst. 19.07 no Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas aties papildu vilciens uz Mangaļiem. Atpakaļ uz Rīgas Centrālo dzelzceļa staciju koncerta apmeklētājus aizvedīs trīs īpaši norīkoti vilcieni, kas svētdien, 21. augustā, no Mangaļiem aties plkst. 0.30, plkst. 0.50 un plkst. 1.10. Pastāvīgajā vilcienu kustības sarakstā laika posmā no plkst. 17.00 līdz 20.00 maršrutā Rīga-Mangaļi jau ir pieejami pieci reisi. Dodoties kājām, attālumu starp pieturu "Mangaļi" un Mežaparka estrādi var veikt aptuveni 25 minūtēs, savukārt vilcienā no Rīgas līdz Mangaļiem jāpavada vien 16 minūtes.
  • Koncerta organizatori rosina nokļūšanai līdz Mežaparkam izvēlēties velosipēdus, personīgos elektriskos skūterus un citus braucamrīkus. Sadarbībā ar apdrošināšanas sabiedrību “Balcia” pie koncerta teritorijas starp 6. un 7. vārtiem būs pieejama apsargāta “City Combo” velonovietne, kur vietas pietiks lielam skaitam dabai draudzīgo braucamo.
  • Sadarbībā ar tūres oficiālo transporta nodrošinātāju “City Bee”, “Prāta Vētra” iesaka uz koncertu doties ar “City Bee” koplietošanas automašīnām, kuras varēs novietot “City Bee” lietotnē redzamajās zonās netālu no Mežapark Pirmajam braucienam dāvana no grupas - 7 eiro ar kodu “PVBZZ”.
  • Koncerta apmeklētājiem jāņem vērā, ka personīgo automašīnu novietošana norises vietas tuvumā būs apgrūtināta. Stundu pēc koncerta beigām satiksme Mežaparkā var būt ļoti ierobežota vai slēgta, lai koncerta apmeklētāji, kas dodas ar kājām, varētu droši izkļūt no Mežaparka teritorijas.

Sestdien, 20. augustā, ieeja koncerta norises vietā būs no plkst. 17.00. Koncerta īpašais viesis Jānis Šipkēvics ar savu soloprojektu “Shipsea” uz skatuves kāps plkst. 20.00.

Koncertā paredzētas tikai stāvvietas un pasākuma organizatori lūdz ņemt vērā, ka lielā apmeklētāju skaita dēļ apsardzes darbinieki var jebkurā laikā lūgt noņemt izklātos pledus un sedziņas. Šie noteikumi ir paredzēti, lai nodrošinātu koncerta dalībnieku un apmeklētāju drošību. Informācija koncerta apmeklētājiem publicēta arī grupas mājaslapā www.pratavetra.lv.