Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Elizabete Balčus ar jaunu videoklipu piesaka albumu un koncerttūri Kanādā

© Publicitātes foto

Eksperimentālā avantpopa dīva Elizabete Balčus nākusi klajā ar singlu “Narcissism Purgatory”, kuram tapis arī videoklips. Ar šo dziesmu Elizabete piesaka gaidāmo albumu, kas iznāks Kanādas leibla “Mothland” paspārnē. Augusta beigās Elizabete dosies tūrē, kuras ietvaros sniegs vairākus koncertus Kanādā.

Iedvesmots no misticisma un antīkās Ēgiptes mumifikācijas rituāliem, video dziesmai “Narcissism Purgatory” stāsta par cilvēka dvēseles nāvi un atdzimšanu. “Pilnīga subjektīvās identitātes zaudēšana, ārpus ķermeņa pieredze un citi ar ego saistīti jēdzieni ir pausti šajā videoklipā. Tas uzņemts Ziemeru muižā šī gada jūnijā, piedaloties māksliniecei Brendai Jansonei, kas veidoja videoklipa vidi, izmantojot savus mākslas darbus - no silikona izlietās cilvēku ķermeņu daļu aprises,” informē Elizabetes Balčus komanda. Video tapis sadarbībā ar mākslinieci Zani Zelmeni, un ir otrais vēstnesis no topošā albuma “Hotel Universe”.

“Narcissism Purgatory” ierakstīta Rīgā - daļēji mūziķes istabā, daļēji Silvestra Zemgala studijā. Ierakstā piedalījies arī britu komiķis Džeimss Akasters, iespēlējot bungas, kā arī ukraiņu modele Olga Jakuševa, ierunājot dažus “masāžistes tekstus”. Ar Olgu dziedātāja iepazinusies Lietuvā - viņa mierinājusi mūziķi panikas lēkmes laikā. “Dziesma ir albuma tumšākais pagrieziens - tā radās no panikas lēkmes, kura mani pārņēma kādā Lietuvas festivālā, saplūstot ar Rīgas masāžas salonā piedzīvoto. Es iemigu salonā, kurā masāžiste atstāja mani vienu uz kādu pusstundu ietītu plēvēs, un es iztēlojos, ka tieku mumificēta. Tā bija drīzāk murgaina, nevis relaksējoša pieredze, bet es to uztveru kā rituālu, kas atbrīvoja mani no sava ego,” stāsta Elizabete.

Savukārt Džeimss Akasters bija rakstījis par Elizabetes Balčus iepriekšējo albumu savā grāmatā, kā arī stāstījis par to savā “BBC” podkāstā, bet vēlāk uzaicināja viņu iespēlēt flautu paša producētajam albumam, kas vēl tikai iznāks. Arī Elizabetes albums ir vēl tikai ceļā - plānots, ka tas nāks klajā septembra vidū. Pēc tā izdošanas Elizabete dosies koncerttūrē pa Kanādu (sarakstā ir Toronto, Kvebeka, Monreāla, Otava), kā arī sniegs vairākus koncertus Eiropā, bet 13. oktobrī uzstāsies arī Rīgā, galerijā “Noass”.