"Ezīšfesta" mākslinieku sarakstam pievienojas Gacho

© Publicitātes foto

Jau pēc pāris nedēļām, 27. augustā, Tallinas ielas kvartālā norisināsies “Ezīšfests 2022”, kura jau tā iespaidīgo mākslinieku sarakstu papildinājis arī Gacho – reperis, kurš atgriezīsies pie saknēm ar savu labāko dziesmu repertuāru.

Gacho, īstajā vārdā Gatis Irbe, ir viens no Latvijas hiphopa smagsvariem. 1999. gadā kā dīdžejs pievienojās draugu repa apvienībai, taču visai drīz uzsāka pats savas gaitas. Jau 2001. gadā, iepazīstoties ar tā laika repa karali Ozolu, viņš pievienojās projektam “Riga Records”, bet 2002. gadā debitēja ar pirmo radiosinglu “Attiecības”. Lielāko rezonansi raisījis repera 2009. gada novembrī izdotais studijas albums “Gatis Irbe”, par ko Gacho saņēma arī savu pirmo Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu labākā hiphopa albuma kategorijā. Tam sekoja vēl divi albumi ar Gacho vārdu, bet vēlāk priekšroka tika dota jaunam projektam “Mesa”, kas tika dibināts 2015. gada izskaņā, izdodot trīs studijas albumus.

Kopš tā laika Gatis Irbe uzstājas kā Gacho tikai īpašās reizēs un īsteniem Gacho dziesmu faniem (arī nupat Andrejsalā viņš kāpa uz “Wondersalas” skatuves kā Mesa), un viena no šādām īpašajām reizēm būs “Ezīšfests 2022”, kad klausītāji varēs iedarbināt laika mašīnu un teleportēties uz vecajiem, labajiem laikiem pie tādām dziesmām kā “Stampā grīdu”, “Mūžam jauns” u.c. gabaliem.

Pērn „Ezīšfests” pulcēja vairāk nekā 4000 cilvēku, un šogad, festivāla jubilejas gadā, tas solās būt vēl grandiozāks un pārsteigumiem bagātāks. Ņemot vērā aizvadītā gada lielo apmeklētāju pieprasījumu, šī gada festivāls norisināsies paplašinātā teritorijā, kurā būs sešas mūzikas skatuves. “Ezīšfesta” viesus sagaidīs ne tikai plaša klāsta un dažādu gaumju mūzikas apvienības, dīdžeji un performances, bet arī mākslas aktivitātes un meistardarbnīcas.

Lai gan festivāla programmā ir notikušas korekcijas, un loģistikas problēmu dēļ uz skatuves tā ietvaros šogad nekāps rokgrupa “Menuets”, programma tāpat būs gana iespaidīga: alternatīvās rokmūzikas leģendas “Pienvedēja piedzīvojumi”, latvju pankroka ciltstēvi “PND”, estrādes mūzikas zvaigzne Žoržs Siksna, laimīgākā grupa Latvijā “Laime Pilnīga”, garāžroka kvartets “Nova Koma”, pank-šlāger-roka-trio “Jūdas graši”, 21. gadsimta modernā šlāgera apvienība “Čipsis un Dullais” un daudzi, daudzi citi. Plaši pārstāvēta būs arī šobrīd tik aktuālā hiphopa skatuve - Arturs Skutelis, Kurts, Idus Abra, Zeļģis, Ūga, Wiesulis u.c. Drīzumā tiks izziņoti vēl citi mūziķi un dīdžeji, ikgadējais “slepenais mākslinieks” un citas aktivitātes un norises.

Izklaide

Pēdējā laika megahitu autors Chris Noah (Krists Indrišonoks) izdevis trešo singlu latviešu valodā – tas saucas “Desmitiem reižu”. Jaunākais veikums turpina dziedātāja uzvaras gājienu pa radiostaciju topiem, sekojot hitiem “Cik tālu vēl?” un “Nomodā”.