Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Nīderlandē dzīvojošā latviešu mūziķe Annna pārsteidz ar kārtējiem jaunumiem

© Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļā ar diviem koncertiem Latvijā atzīmējās te kādu laiku neredzētā Nīderlandē dzīvojošā latviešu mūziķe Annna, īstajā vārdā Anna Madara Pērkone, bet nu viņai atkal ir jaunumi ierakstu jomā.

Annnas koncerts Rīgā, Tallinas ielas kvartāla iestādē “Tu Jau Zini Kur” varbūt arī nebija pārāk plaši apmeklēts, toties uz to bija atnākuši tie, kas tiešām zināja, uz ko nāk un ko grib redzēt un dzirdēt. Madara nepievīla un aptuveni stundu ilgajā koncertā kopā ar savu Nīderlandes komandu atrādīja savas populārākās dziesmas, ietērpjot tās itin atraktīvā uzstāšanās manierē. Savukārt dziedātājas otra uzstāšanās bija Liepājā notikušajā festivālā “Summer Sound” - tas, protams, jau bija pakāpi (vai vairākas) augstāks līmenis.

“Šo otrdien es izdodu kaut ko, ar ko tik ļoti lepojos - dziesmu “Tell Me Something”. Pēc divu gadu ilgas darbošanās deju mūzikas aizkulisēs kā vokālists/dziesminieks dažādām ierakstu kompānijām es izdomāju, ka ir beidzot jāatstāj arī savs nospiedums uz deju mūzikas grīdas. Tā radās Might Delete Later un mans debijas singls, kuru uzrakstīju pēc tam, kad februārī saņēmu balss pastu no kāda ļoti īpaša cilvēka. Šī dziesma ir Fred Again... un Jamie XX iedvesmota,” e-pastā stāsta Anna Madara. Jaunā kompozīcija nudien piestāvēs naksnīgiem deju mūzikas klubiem, lai arī ir vairāk klausāma nekā dejojama.

Taču arī tas vēl nav viss! “Šo dziesmu neizlaidīšu tā tāpat vien,” ieintriģē Madara. “Mākslas galerijā “Puntspatie” Amsterdamā visa augusta garumā mans jaunais DJ projekts būs izstādīts kā mākslas gaismu instalācija. Izstādes laikā ikviens, kas paies garām tās logam, varēs zvanīt uz Might Delete Later tālruni un atstāt balss ziņu (to iespējams izdarīt arī manā “Instagram” kontā). Šī īpašā gaismas instalācija aktivizēs gaismas dzīslu katru brīdi, kad kāds zvanīs uz Might Delete Later mobilo tālruni. Visi šie balss pasta ziņojumi būs anonīmi - es pati tos noklausīšos un izvēlēšos tos, kurus nākotnē izmantošu savās dziesmās. Jebkurš cilvēks var zvanīt uz manu Might Delete Later telefona numuru un ierakstīt jebko, kas vien ienāk prātā!”

Izklausās diezgan neiespējami un sirreāli, taču Annna arī iepriekš dažādās muzikālās un vizuālās akcijās pierādījusi, ka nekā neiespējama viņai nav, tāpēc atliek vien gaidīt šī zvanīšanas pasākuma rezultātus!