Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rīgā novembrī uzstāsies virkne smagmūzikas grupu ar “In Flames” priekšgalā

© Publicitātes foto

No piektdienas, 5. augusta, “Biļešu Serviss” tīklā tiks uzsākta biļešu pārdošana uz leģendāro zviedru metālistu “In Flames” koncertu 13. novembrī koncertzālē “Palladium”. Viņiem talkā nāks virkne smagās mūzikas aprindās ne mazāk pazīstamu grupu.

Līdz ar jauno un arī labi zināmo “In Flames” muzikālo materiālu 13. novembra koncertā metāla žanra mūzikas piekritējus priecēs arī tādas smagā metāla grupas kā “At The Gates”, “Imminence” un “Orbit Culture”. Ja vēl ņem vērā to, ka 11. novembrī “Palladiumā” ir ieplānots “Paradise Lost” koncerts, 14. novembrī - “As I Lay Dying”, bet 23. novembrī - leģendārie “Kreator”, tad top skaidrs, ka novembrī smagās mūzikas piekritēji var droši ņemt atvaļinājumu un pārcelties dzīvot uz “Palladium”…

Gēteborgas melodiskā “death metal” grupa “In Flames” pastāv jau no 1990. gada, tās kontā ir 13 studijas albumi, no kuriem pēdējais ar nosaukumu “I, The Mask” izdots 2019. gadā.

“In Flames” tikuši nominēti trim “Grammis” balvām (zviedru “Grammy” balvas ekvivalents), iegūstot divas no tām - grupas albumi “Soundtrack to Your Escape” (2004) un “Come Clarity” (2006) tikuši atzīti par to gadu labākajiem ierakstiem smagā roka un metāla kategorijā. “Apvienības melodijas, harmonijas un lirikas, kas raksturo “In Flames” īpatnējo stilistiku, ir attīstījušās līdzi laikiem. Fani no visas pasaules, kas sevi sauc par “jesterheads”, var paļauties, ka “In Flames” iedvesmos tos klausīties labāko metāla mūziku arī turpmāk, sekojot sauklim ”In Flames We Trust”,” tā šos zviedrus piesaka organizatori. Jāpiebilst, ka šā gada jūnijā grupa publicēja savu jaunāko dziesmu “State Of A Slow Decay”, lai atzīmētu atkārtotu līguma noslēgšanu ar grupas pārstāvošo leiblu “Nuclear Blast Record”, bet tas nozīmē, ka briest arī kaut kas jauns.

Arī “At The Gates” ir no Gēteborgas, un arī šī grupa izveidota 1990. gadā, tikai viņu kontā ir septiņi studijas albumi. Toties 90. gadu vidū šai grupai Eiropas un pasaules smagajā mūzikā bija daudz lielāka ietekme, turklāt arī pēdējais albums klajā nācis salīdzinoši nesenāk - 2021. gadā tika izdots “The Nightmare Of Being”. Abas pārējās grupas ir jaunākas: “Imminence” ir no Treleborgas un pazīstama ar unikālo smagā metāla un vijoļu mūzikas sintēzi (tās jaunākais albums “Heaven In Hiding” izdots 2021. gadā), savukārt “Orbit Culture” piemīt metālkoriskāks skanējums, tās diskogrāfijā ir trīs albumi un trīs EP, no kuriem svaigākais izdevums ir 2021. gadā klajā laistais minialbums “Shaman”. Jebkurā gadījumā - neviena no šīm grupām nav tāda, kuras laikā klausītājiem gribētos doties uz kafejnīcu, tā kā 13. novembrī “Palladiumā” gaidāms visās nozīmēs smags vakars!