Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Latviešu mūziķe Waterflower singlā iesaista sēņu biodatus un pārvērš tos melodijā

© Publicitātes foto

Latviešu māksliniece un mūziķe Waterflower (īstajā vārdā) Sabīne Moore laidusi klajā jaunu un neparastu singlu - ekofutūristisku sēņu-mūzikas dziesmu “Mycelium (Step By Step)”.

Sabīnes Moores dziesmas “Mycelium (Step By Step)” tapšanā iesaistīti biodati, kas iegūti no Latvijas mežu gailenēm, bet pēc tam šie dati pārvērsti muzikālā informācijā, izmantojot īpašu rīku - “plantwave”. Kā tas notiek realitātē, atliek vien minēt, taču elektroniskās noskaņās ieturētā dziesma ir ļoti savdabīga, bet tās videoversija - vēl vairāk.

Pati Sabīne par šo projektu izsakās šādi: “Šoreiz dziesmu ierakstīju un video filmēju pavisam “vienītī” - tā nebija plānots, bet kaut kā tā sanāca. Un sanāca diezgan forši - man tā liekas. Dziesma ir veidota no savvaļā atrasto sēņu un micēlija bio datiem, bet aranžēta, liriski iedvesmojoties no cilvēku savstarpējās pieejamības caur internetu. Dziesmas vizuālā identitāte un mūzikas video ir veidots, iedvesmojoties no “sēņu mūzikas instrumenta” radītām skaņām, kas nedaudz izklausās kā 90. gados piedzīvotā modema interneta piekļuves zvana.” Neparastais multimediālais dziesmas tapšanas process bijis iespējams, pateicoties AKKA/LAA autoru stipendijas atbalstam.

Jāatgādina, ka pagājušajā gadā izdotais Waterflower albums “Balta Gaisma” tika nominēts divām 2021. gada mūzikas ierakstu gada balvām “Zelta Mikrofons” kategorijās “Alternatīvās vai eksperimentālās mūzikas albums” un “Labākais albuma dizains”. Waterflower bieži brauc ārzemju koncerttūrēs, kur tā ir sastopama uzstājoties gan mākslas galerijās, gan “underground” klubos.