Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

ODIS dziesma “Hei, mazā” atgriežas jaunās skaņās

© Publicitātes foto

Pie klausītājiem nonākusi latviešu populārās mūzikas vēsturē zelta burtiem ierakstītās grupas ODIS dziesma “Hei, mazā”, kuras ieskaņošanā šoreiz apvienojušies grupas ODIS basģitārists (un arī šīs dziesmas autors) Andris Lūkins un grupa “Rock’n’Berries”.

Grupa ODIS jeb “Ogres Dārzkopības izmēģinājumu stacija” ir viena no pašmāju 80. gadu atzītākajām grupām, kas, lai arī neguva milzīgu popularitāti sava netipiskā skanējuma dēļ, kļuva zināma ar tādām dziesmām kā „Radio, radio”, „Hei, mazā” un „Šodien ārā saulains laiks”. Savas pastāvēšanas laikā ODIS ieguva galvenās balvas teju visos svarīgākajos šajā pusē pieejamajos mūzikas festivālos, tostarp “Liepājas dzintarā”, festivālā “Jūrmala’93”, Sopotas festivālā u.c.

“Savulaik tieši ODIS Latvijā ienesa un izpildīja tādus amerikāņu mūzikas žanrus kā fanks un souls. Lai arī mūsdienās šie žanri vairs nav nekas jauns, redzam, ka tieši šobrīd dažādu žanru sajaukuma un atšķirīgu mūziķu sadarbības rezultātā senām, labi zināmām dziesmām iespējams iedvest otro dzīvību. Tas ir lielisks veids, kā šādu mūziku likt iemīlēt no jauna ne vien jau uzticamiem faniem, bet arī jaunajai paaudzei, vienlaikus parādot to, ka šādas dziesmas gadu laikā nezaudē nedz savu vērtību, nedz pievilcīgo un mūždien aktuālo skanējumu,” norāda grupas ODIS basģitārists, dziesmas “Hei, mazā” autors Andris Lūkins.

Dziesmas “Hei, mazā” jauno skanējumu radījusi grupa “Rock’n’Berries”, kas Latvijas mūzikas skatuvi iekarojusi ar tādām dziesmām kā “Dvēselīt”, “Tuvumā”, “Laiks”, “Daydream”, “Feel The Love” u.c., bet lielākoties atzīnību guvuši ar aktīvu koncertēšanu. “Rock’n’Berries” solists Oskars Millers: “Strādāt pie grupas ODIS skaņdarbiem viennozīmīgi ir liels pagodinājums. Varam būt pateicīgi, ka Latvijā ir tādas grupas, kas atstājušas ne vien būtisku ietekmi uz Latvijas mūzikas industriju, bet kuru dziesmas gadu laikā nezaudē savu popularitāti un vietu klausītāju sirdīs. Patiesi ceram, ka arī mūsu versija dziesmai “Hei, mazā” radīs pozitīvas emocijas ikvienā klausītājā!”