Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Tautumeitas" atgriezušās no Japānas un gatavojas vasaras koncertam Skultes ostā

© Publicitātes foto

Etno mūzikas grupa “Tautumeitas” jūlijā sniedza piecus koncertus tādās Japānas pilsētās kā Kota, Hiogo, Higašikava, Hirosima un Jasugi. Pārvietojoties ar auto, ātrvilcieniem un lidmašīnām, tūres laikā kopējā pievārētā kilometrāža, neskaitot ceļu no un uz Latviju, bija 6000 kilometri!

“Tautumeitas” stāsta, ka publikas atsaucība bijusi vienreizēja, par ko liecina arī fakts, ka daži no koncertiem bija pilnībā izpārdoti un aģentūra “Harmony Fields”, kas organizēja šo tūri, ir apņēmības pilna tuvākajā nākotnē atkārtoti organizēt grupas koncertus Japānā.

Viens no koncertiem notika Higašikavas pilsētā, kas atrodas uz Japānas otrās lielākās salas Hokaido. Šīs pilsētas mērs “Tautumeitām” pasniedza Goda pilsoņa statusu, kas ir ne vien liels gods, bet sniedz arī iespēju grupai šajā salā ciemoties atkārtoti un kā goda pilsoņiem izmitināšana turpmāk būšot par brīvu. “Japāņi mūs ļoti silti sagaidīja - jau lidostā nolaižoties, tikām sagaidīti ar Latvijas karogiem un dāvanām. Patiess prieks apzināties, cik tuva japāņiem ir Latvijas kultūra, tradīcijas un daba! Šī valsts apbrīno Latviju, mūsu mazo nāciju, mūsu tradīcijas un cilvēkus,” tā “tautumeitu” līdere Asnate Rancāne.

Šobrīd “Tautmeitas” piedalās “Prāta Vētras” koncerttūrē, kā arī aktīvi gatavojas savam lielkoncertam ar nosaukumu “Skrejceļš”, kas notiks 26. augustā Skultes ostā, Saulkrastos.