Pie Alīses ielas ūdenstorņa uzstāsies “Baložu pilni pagalmi”

© Publicitātes foto

Šo trešdien, 27. jūlijā, Alīses ielas ūdenstorņa dārzā notiks grupas “Baložu pilni pagalmi” koncerts. Šis būs jau otrais pasākums sērijā, kas tiek dēvēta par Ūdenstorņa pagalma koncertiem.

Pagājušajā nedēļā ciemos uz Āgenskalna ūdenstorni aicināja Kultūrbārs “Balodis”, kas vēl pagājušajā gadā mitinājās kādas ēkas Baložu ielā pagalmā - līdz septembra vidum tās programma būs skatāma un klausāma leģendām apvītā Alīses ielas ūdenstorņa teritorijā.

Pirmajā Ūdenstorņa pagalma koncertā uzstājās grupa “Juuk”, kuras līderim Edgaram Šubrovskim tornis ir labi pazīstams vēl no tiem laikiem, kad šajā objektā darbojās neatkarīgās mūzikas izdevniecība “Tornis Records” un ierakstu studija.

Kā pastāstīja Kultūrbāra “Balodis” īpašniece Anna Miesniece, viņu mērķis ir sniegt Āgenskalna apkaimes iedzīvotājiem pulcēšanās iespējas daudzu iecienītā ūdenstorņa teritorijā, kā arī “atdzīvināt” torņa telpas un tā apkaimi, kas ilgus gadus netiek izmantoti. Šonedēļ iecerēts “open door” jeb atvērto durvju pasākums apkaimes iniciatīvas grupām un biedrībām, lai apzinātu to iespējas un vēlmes līdzdarboties šīs teritorijas apsaimniekošanā. Plānots, ka šeit varētu rīkot radošās darbnīcas, dažādus pasākumus bērniem u.tml. Kultūrbārs “Balodis” organizēs arī deviņu Ūdenstorņa pagalma koncertu sēriju, kuras ietvaros pasākumi plānoti trešdienās un/vai piektdienās.