Šonedēļ Liepājā notiks lielākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”

© Lauris Vksne

Jau šīs nedēļas nogalē, 29. un 30. jūlijā, Liepājā festivāls “Summer Sound” desmito reizi pulcēs apmeklētājus vienā no skaistākajām pludmalēm Eiropā, sniedzot iespēju redzēt un dzirdēt pašmāju un starptautisku mākslinieku koncertus. Organizatori ir sagatavojuši praktiskus padomus, kas noderēs “Summer Sound” apmeklētājiem.

Uz “Summer Sound” festivāla četrām dažādām skatuvēm kāps ne tikai tādas pasaules mūzikas zvaigznes kā Džons Ņūmens un Riton, bet arī grandi no Lietuvas (“The Roop”), Ukrainas (“Go_A”) u.c., kā arī vesela pašmāju mūzikas zvaigžņu plejāde - “Musiqq”, Gacho, ansis, “Jumprava”, “Dagamba”, “Astro’n’out”, “Pienvedēja Piedzīvojumi”, “Singapūras Satīns”, “Kreisais Krasts”, Ralfs Eilands un daudzi citi. Jāatgādina, ka “Summer Sound” 2019. gadā pulcēja rekordlielu apmeklētāju skaitu - abās dienās festivālu apmeklēja aptuveni 32 000 cilvēku.

Festivāla biļetes apmeklētāji var apmainīt pret aprocēm, sākot ar 27. jūliju aproču maiņas punktos t/c “Spice” Rīgā un t/c Kurzeme “Liepājā”.

Festivāla vārti apmeklētājiem tiks atvērti no 29. jūlija pulksten 17.00, bet labiekārtota (pieejamas dušas un labierīcības) telšu pilsētiņa būs gatava ciemiņus uzņemt jau no ceturtdienas, 28. jūlija, sākot no 17.00. Pēc lielā pieprasījuma un pilnībā izpārdotas pirmās telšu pilsētiņas, ir atvērtas arī papildu telšu novietnes, kurā vietas vēl ir pieejamas, tomēr arī tās ir ierobežotā skaitā. Savukārt kemperu pilsētiņa ir izpārdota pilnībā un jaunas vietas vairs nebūs pieejamas.

Lai ērtāk nokļūtu festivālā ”Summer Sound” sadarbībā ar “DPD Latvija” piedāvā bez maksas nosūtīt uz festivāla teritoriju mantas - telti, guļammaisu, apģērbu un citas šādā pasākumā noderīgas lietas. Par tradīciju kļuvusi sadarbība ar A/S “Pasažieru Vilciens”, un arī šogad būs pieejami īpašie “Summer Sound” vilcienu reisi: 29. jūlijā Rīga (13:15) - Liepāja (16:36) un 31. jūlijā Liepāja (12:10) - Rīga (15:25).

Festivālu iespējams apmeklēt ar bērniem, kuriem līdz 10 (ieskaitot) gadu vecumam ieeja festivālā ir bez maksas. Savukārt festivāla teritorijā būs pieejama Bērnu zona. Divu dienu garumā “Summer Sound” bērnu pilsētiņā kopā ar Krāsu Karuseli bērni varēs spēlēt spēles, apmeklēt radošās darbnīcas, apgleznot sejas un iejusties īstā festivāla atmosfērā. Programmā - sausā ledus šovs un eksperimenti, vakara pasaciņu lasījumi, burbuļu šovs un ēnu teātris. Bērnu pilsētiņā bez vecāku uzraudzības var atstāt bērnus no četru gadu vecuma! Bērnu pilsētiņā maksa par stundu ir 5 eiro, katra nākamā stunda - 3 eiro, savukārt visas dienas cena ir 12 eiro. Biļete iegādājama turpat pie ieejas Bērnu pilsētiņā.

Papildus vairāk kā 50 pašmāju un starptautisko mākslinieku koncertiem festivālā būs pieejams:

  • Brīvdabas kino - Latviešu kino klasika, jaunumi un Latvijas Kultūras akadēmijas studentu īsfilmas;
  • Karuseļi, no kuriem festivālu apskatīt putna lidojumā;
  • Dejas festivāla jaunajā klubā “Klubs++”;
  • Sportiski noskaņotajiem sestdien būs iespēja piedalīties pludmales volejbola turnīrā. Tas norisināsies 30. jūlijā no pulksten 11.00 līdz 16.00. Vienā komandā piedalās četri spēlētāji, uz laukuma trīs un viens dalībnieks rezervē. Dalības maksa no komandas - 20 eiro.

Visas iegādātās biļetes uz 2020. gada festivālu ir derīgas, un ar tām nav jāveic nekādas papildu darbības, lai varētu apmeklēt festivālu šogad. Uz doto brīdi ir izpārdotas visas VIP biļetes, kemperu zona un arī pirmā telšu pilsētiņa. Vēl ir pieejamas festivāla vienas un divu dienu biļetes, kā arī jaunatvērtā telšu pilsētiņa.