Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Grupa “Kautkaili” piedāvā jaunu dziesmu “Kofeīna nakts”

© Publicitātes foto

Nostalģiskā popa grupa “Kautkaili” ar Kristīni Pāži un Didzi Bardo priekšgalā laidusi klajā jaunu dziesmu  “Kofeīna nakts”, kā arī aicina uz interesantiem koncertiem Valmierā un Rīgā.

Dziesma “Kofeīna nakts” pēc veiksmīgajām dziesmām “Augam viens no otra projām” un “Kurš pirmais? » ir šogad jau trešais grupas “Kautkaili” izdotais singls. “Kofeīna nakts ir kā analoģija negulētām naktīm. Dienā gūtie iespaidi sāk pāraugt nemiera pilnās un miegu atbaidošās domās, tās ar jaunu jaudu prātam liek celties un sākt dienu no jauna, bet tikai naktī,” stāsta grupas dalībnieks Didzis Bardo. Grupas pirmsākumos, kad daudz laika pavadīts mēģinājumos, “šādas naktis mums nebija retums, tieši tāpēc kā grupas “darba” nosaukumu lietojām “Nenāk miegs”. Dziesmā ieliktais bezmiega kods atspoguļojas arī dziesmas radīšanā un novešanā līdz galam. Bieži vien sanāk attapties brīdī, kad jaunas dienas sākums ir krietni tuvāk kā iepriekšējās beigas.”

Līdz ar dziesmu izdota dziesmas vizualizācija, kuras autors ir Artūrs Rudavs: “Skaņdarba vizuālais noformējums, mijiedarbojoties ar dziesmas vēstījumu, turpina un pasvītro bezmiega motīvu, kas gan burtiski, gan pārnestā nozīmē lielā mērā caurvij jebkuru patiesi piesātinātu radošo procesu. Dažkārt šis process nāk viegli, citreiz tas mēdz iestigt vairāku viedokļu disonancē, taču beigās tas savā skaistumā vienmēr aizved pa kādu ceļu, kura galā gandrīz nekad nesagaida tas, kas sākumā iztēlots.”

Tuvākajā laikā “Kautkaili” koncertos ir iespējams dzirdēt šo piektdien, 22. Jūlijā, Valmierā, festivāla “Harmonija brīvdabā” ietvaros, un 27. jūlijā Rīgā, K. K. fon Stricka villas dārzā.

Jāatgādina, ka grupa “Kautkaili” ir Kristīne Pāže, Didzis Bardo, Kaspars Vizulis un Krists Krūskops. Tās pamats ir eksperimenti ar nostalģiju mūzikā, sakausējot latviešu 90. gadu alternatīvo popmūziku un pasaulīgu soulmūziku. Jau izdotās dziesmas iekarojušas Latvijas radiostaciju viļņus, bet dziesmas “Kaut kaili” video saņēmis “Zelta mikrofonu” kā labākais savā kategorijā.