Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Lizzo “Special”

© Publicitātes foto

Ja nu kāds joprojām dzīvo nupat aizvadītā “Positivus Festival” noskaņās, tad amerikāņu dziedātāja Lizzo varētu būt viena no tām māksliniecēm, uz kuras iespējamo viesošanos “pozitivusā” ar cerībām raudzīties nākotnē – stilistiski viņa šajā festivālā gluži labi iederētos (ar ko viņa sliktāka par Megan Thee Stallion?!), protams, cits jautājums par šīs mākslinieces izmaksām un rīkotāju vēlmēm.

“Special” ir 34 gadus vecās amerikāņu dziedātājas, reperes un lielo izmēru lēdiju elka uz skatuves Lizzo (īstajā vārdā Melisa Viviana Džefersone) ceturtais studijas albums. Tas nāca klajā 15. jūlijā, tāpēc pagaidām to lieki meklēt topos, taču nav šaubu, ka tas tur būs, turklāt augstās vietās - šī diska priekštecis, pirms trīs gadiem izdotais “Cuz I Love You” štatos sabija ceturtajā ailē, bet Britu salās uzdienēja līdz Top 30. Kopumā ducis kompozīciju, kas ieturētas Lizzo ierastajā hiphopa, “r&b”, popa, fanka un disko mērcē. Jāatgādina, ka ar kompleksiem nemocītās Lizzo debijas albums “Lizzobangers” tika izdots 2013. gadā, “Big Grrrl Small World” - pašās 2015. gada beigās, bet jau minētais “Cuz I Love You” datējams ar 2019. gada aprīli.

PAR. Jau Lizzo iepriekšējais albums mūzikas kritiķu kopējā “Metacritic” rangā ieguva 82 punktus, kas bija vērā ņemams skaitlis, bet “Special” dabūjis pat 85 punktus, turklāt četras zvaigznītes no “NME”! Un ir jau arī par ko - albums nudien ir enerģisks un spēcīgs, Lizzo balss brīžiem liek aizrauties elpai, bet teksti - tas ir atsevišķs stāsts. Šķiet, Lizzo neko nav dzirdējusi par to, ka viņas tekstus taču varētu klausīties arī bērni (ak, pareizi, viņa taču nedzīvo Latvijā…), tāpēc savā humora un pašironijas pārpilnajā lirikā mauc pēc pilnas programmas - dažādi “mazerfakeri” un “biči” te skan ik dziesmā, turklāt ar tādu vieglumu, it kā tie būtu mīļvārdiņi.

Kā pirmais singls no albuma izvirzīta dziesma ar daudzsološo nosaukumu “About Damn Time”, tomēr apskatnieks kā Nr.1 ieteiktu lipīgo un atmiņā paliekošo “The Sign”. Izceļama arī draiskā “Grrrls” un pārliecinošā “2 Be Loved (Am I Ready)”, tāpat noteikti var ieteikt paklausīties, ar kādu uzspēlētu mātišķu mīlestību Lizzo izpilda smieklīgo dziesmu “I Love You Bitch”. Vēl - stilīgā “Break Up Twice”, liriskā “Naked” un jautrā “Birthday Girl”, bet vispār - droši klausāms viss albums, neviens gabals neliks īpaši vilties.

PRET. “Positivus Festival” programmai šī kolorītā dāma laikam tomēr nederētu - Lizzo repertuārs prasa arī mazliet aizdomāties…