Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Grupa “LLL” atgriežas pēc 30 gadu pauzes un izdod jaunu singlu

© Publicitātes foto

90. gados populārā latviešu “synth wave” grupa “LLL” izdevusi singlu “Tumsa ap mani”, piesakot savu atgriešanos arī koncertējošā sastāvā - tā būs sastopama festivālā “Laba Daba”, 6. augusta programmas ietvaros.

Singlu “Tumsa ap mani” pavada illustrēts un animēts mūzikas video, ko veidojusi māksliniece Sabīne Moore (viņa arī mūziķe Waterflower). Video ir veidots ar nostaļģisku noskaņu - filmas galvenais varonis (Mēness) tiecas uz kādu nesataustāmu vietu laikā un telpā, meklējot savu sapņu zemi.

Ideja par dziesmu “Tumsa ap mani” tapusi jau 1992. gadā, līdz ar to jaunais singls ir kā 30 gadu sajūtu remikss, jo dziesma ir pabeigta un arī izdota pirmo reizi. “LLL” patreizējo sastāvu veido Valdis Puriņš, Mārtiņš Rēķis, Ints Indriksons, Juris Mendziņš un Gatis Žagars.

“LLL” pirmsākumi meklējami 1985. gadā. Plašāk "LLL" izskanēja 1990. gadu sākumā - piedaloties jauno grupu konkursā “Durvis”, pēc tam arī mūzikas un mākslas festivālā “Bildes”. Grupa citu tā laika neoficiālo apvienību vidū izcēlās ar savas ierakstu studijas esamību, kurā, mācoties no “Dzeltenajiem Pastniekiem”, uz lenšu magnetofoniem “Olimp” vairākās kārtās rakstot un montējot lentes sāka rakstīt savus albumus, kopumā izlaižot četrus: 1990. gadā “Vēsture manās mājās” un “Agonija” (Alvila Lūša solo darbs), 1991. gadā - “Salauztā skaņuplate”, bet 1992. gadā - “Apsēsto valstībā”. Grupa eksistēja savā iedomātajā mikrorealitātē, spēlējoties ar Alternatīvās Kosmonautikas Institūta ideju un dažreiz savā studijā ierakstot arī citus līdzīgi noskaņotus jaunu cilvēku projektus. “Sajūtas, kas tika radītas savā jaunībā, šķiet vēl aktuālas arī šodien, tāpēc senie domubiedri tās ir mēģinājuši salikt kopā jaunās skaņās, cenšoties nezaudēt to dienu noskaņas. Turpinājums sekos!” sola grupas PR nometne.