Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Artis Dvarionas jeb Lapsene izdod dziesmu par krupju rīšanu

© Egons Reiters

Pirms dažiem mēnešiem ar protesta dziesmu “Tukšpauris” pēc 12 gadu pārtraukuma mūzikā atgriezās grupas “R.A.P.” vokālists Artis Dvarionas, kura jaunais skatuves vārds ir Lapsene. Nu klausītājiem piedāvāts jauns singls - “Dziesma par krupju rīšanu”.

Lapsenes otrā dziesma turpina debijas singla iesākto elektronizētā sintīroka virzienu - interesants teksts, uzrunājoša melodija un Arta Dvarionas ne ar ko nesajaucamā balss trumpī. „Dziesma ir par cilvēkam tik ierasto problēmu un risināmo jautājumu atlikšanu jeb “paslaucīšanu zem tepiķa”. Un, kā zināms, šie neatrisinātie jautājumi nekur nepazūd, tie atgriežas un laika gaitā var mūs pamatīgi smacēt. Šāda tolerēšana ar atliktajām problēmām pēdējos pāris gadus ir nopietni smacējusi arī mani, tādēļ šī dziesma ir kā sava veida “retrīts”, kā nopietna saruna ar manu sirdsapziņu un pašcieņu,“ saka Lapsene.

„Dziesma par krupju rīšanu“ tapusi sadarbībā ar teksta autoriem Miku Frišfeldu un Reini Briģi, bet mūziku un aranžijas sarakstījis Artis Dvarionas. Virtuozo ģitāras solo ierakstā iespēlējis Mārcis Vasiļevskis no grupas “Laime Pilnīga”. Savukārt dziesmas videoversijas autors ir Edgars Eglītis.

Runājot par tālākiem mūzikas projekta attīstības nodomiem, Lapsene stāsta: „Pēc tam, kad strādājot pie pirmajām divām dziesmām esmu iemēģinājis roku arī producēšanā, jūtos gatavs jauniem izaicinājumiem un radošajiem meklējumiem. Plānots, ka drīzumā sākšu darbu pie jaunas dziesmas ieraksta, kuras galvenais producents būs pašmāju mūzikā pazīstamais DJ Rudd (Rūdolfs Budze), kurš strādājis pie Dona, Astronout, Mesas, Triānas Parka, Aminatas un citu mākslinieku ierakstiem. Tā būs pavisam cita pieredze ar, ļoti iespējams, negaidītu rezultātu.“