Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Gustavo atgriežas ar jaunu dziesmu un daudzsološiem plāniem

© Arturs Kondrāts

Savulaik reperis Gustavo, īstajā vārdā Gustavs Butelis, pārtapa ar Arstarulsmirus (pasē oficiāli ierakstītais vārds ir vēl garāks), bet nu Arstarulsmirus atkal atgriežas kā Gustavo – ar jaunu dziesmu un tās videoklipu “Mums vajag atpakaļ Gustavo”.

Tiem hiphopa cienītājiem (un ne tikai viņiem), kurus Arstarulsmirus daiļrade absolūti neuzrunāja, Gustavo jaunais singls “Mums vajag atpakaļ Gustavo” būs kā balzams dvēselei - tas tiešām ir vecais, labais Gustavo, turklāt vēl pieredzējušāks, jaudīgāks un ar milzīgiem plāniem.

Videoklipā piedalījusies arī virkne pazīstamu cilvēku, kuru balsis ir dzirdamas arī piedziedājumā - reperi ansis, Ozols, Viņa (Zelma Jēgere), Jānis Krīvēns jeb Krivenchy, rolands če, Prusax, xantikvariāts un Steps, radio ētera personība Sanda Dejus, bijušais futbolists Kaspars Gorkšs, par komiķi uzskatītais Jānis Skutelis (klipā viņam tiešām izdodas izskatīties smieklīgam) un TV žurnāliste Kristīne Garklāva. Ļoti interesants teksts, veiksmīga melodija un atmiņā paliekošs piedziedājums - jaunais singls ar nepacietību liek gaidīt, ko jaunu atkal piedāvās Gustavo.

“Dziesmas nosaukums un piedziedājuma vārdi “mums vajag atpakaļ Gustavo” uzstājīgi rotaļīgā un zināmā mērā patiesību atspoguļojošā veidā arī daļēji atbild arī uz jautājumu - kāpēc projekts ir atsācis savu darbību? Kopš tika izdota pēdējā projekta kompozīcija ir pagājuši mazliet vairāk kā desmit gadi, bet visā šajā laikā Gustavo daiļrades cienītāji uzcītīgi un sistemātiski bija klausījušies līdz šim izdoto muzikālo materiālu un neatlaidīgi man jautājuši par to, vai un kad projekts varētu atsākt savu radošo darbību. Šis nu ir tas brīdis, kad var droši teikt - beidzot tas ir noticis, arī pateicoties jums - mērķtiecīgajiem klausītājiem!” par jauno dziesmu un projekta atsākšanu izsakās pats vaininieks.

“Projekta atsākšanas motivācijiu var komentēt, citējot kādu no maniem agrīnajiem daiļrades dziesmu piedziedājumiem “vai tev vēl kas ko teikt? Jā, man ir!”. Jo kopš projekta iepauzēšanas man ir krājušās saturiskas un muzikālas ieceres, kuras nav ietilpināmas Arstarulsmirus projekta ietvaros iezīmētajā Vēlējuma dziesmu virzienā. Tās ir krietni vairāk saderīgas ar stilistiku, kas ir raksturīga Gustavo daiļradei un hiphopa virzienam kopumā - muzikāli tā ir intensīvāka, agresīvāka, rotaļīgāka forma. Saturiski tie būs personiski, tieši, dziļi un tajā pašā laikā vienkārši, tagadni raksturojoši un retrospektīvi, dziesmu teksti ar blīvu un prasmīgu rīmējumu, asprātīgām vārdu spēlēm, “pančiem” un daudzveidīgiem ritmiskiem paterniem,” stāsta Gustavo.

Līdz ar videoklipa publicēšanu Gustavo piesaka arī novembra beigās gaidāmo piekto studijas albumu, kurā būs iekļautas padsmit jaunas kompozīcijas. Papildus tam gada beigās tiek plānots izdot grāmatu ar Gustavo dziesmu tekstiem, kas tapuši laika posmā no 2001. - 2011. gadam, tajā iekļaujot stāstus par kontekstu, kurā dziesmas tapušas, un līdz šim nepublicētus attēlus no personīgiem arhīviem.

Jaunrades process tiek apvienots ar pūļa finansējuma kampaņu, kurā autors aicina savas daiļrades cienītājus ieguldīties projektā (to var izdarīt vietnē www.beidzot.lv), “kļūstot par projekta līdzradītājiem un tādējādi veicinot harmonisku radošo procesu un raitāku rezultāta sasniegšanu.” Pateicībā par iesaisti, klausītājiem ir iespēja saņemt dažādus mūziķa darinātus labumus, tostarp arī leģendārā albuma “Beidzot” pārizdevumu.

Jāpiebilst, ka jaunā albuma un gaidāmās grāmatas izdošana tiks apvienota ar Gustavo lielkoncertu, kas būs veltīts repera debijas albuma “Beidzot” repertuāram. Koncerta datums jau ir zināms - tas notiks 25. novembrī, “Arēnā Rīga”. “Lai arī koncertā skanēs klausītāju iemīļotas kompozīcijas, kurās katra rinda un takts daudziem jau ir sen zināma no galvas, tas būs patīkamu pārsteigumiem pilns šovs,” sola Gustavo.