Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Kopīgā dziesmā vienojas Gaugers, Ilona Balode un Atis Ieviņš

© Publicitātes foto

Instrumentālās mūzikas projekts “Gatis Gaugers & Telpa” sadarbībā ar Ati Ieviņu un Ilonu Balodi laiduši klajā jaunu dziesmu “Pūķa ola”.

Dziesmas “Pūķa ola” mūzikas autors ir Gatis Gaugers, bet dziesmas vārdus sarakstījusi Ilona Balode. Muzikālajā ziņā ir jūtams Gaugera rokraksts, savukārt vokālajā ziņā Ata (un arī Ilonas) balsi grūti sajaukt ar kādu citu. “Radot šo dziesmu, man bija sajūta, ka atrodos kaut kur starp vakardienu un šodienu. Arī rītdiena rīt pārvērtīsies par šodienu un šodiena jau būs vakardiena. Tagad esmu sapratis to, cik ļoti svarīga ir tieši tā diena, kurā tu dzīvo. Dzīvojam un izbaudām šodienu, nenodarot pāri tai šodienai, kura būs rīt!” filozofē Gatis Gaugers, kurš kopā ar Mārtiņu Burkevicu (“The Hobos”) ir arī šīs dziesmas producents.

Bez jau minētajiem mūziķiem (pats Gatis ir pie taustiņiem) vēl ierakstā piedalījušies arī Mārtiņš Burkevics (bass), Egons Kronbergs (ģitāra), Kaspars Grīnbergs (sitamie instrumenti) un Jānis Kalniņš (akustiskā ģitāra un mandolīna), bet kora partijas izpildījuši Ieva Preisa, Ieva Jankovska, Beāte Paula, Artis Zaharāns, Mārtiņš Zanders un Jurģis Tālants. “Neērti jautājumi kā neērtas kurpes spiež un dažkārt neļauj mums aizmigt aukstās pusnakts stundās vai atstāj bez miega karstos, tvanīgos vasaras vakaros, naktīs, kad mēs apstājāmies un pārstājam skriet. Tad viņi tur sēž un uzglūn. Šie jocīgie jautājumi kas sākas parasti ar “kāpēc”? Un atbilde ir “wrong question, error” jeb “sistēmas kļūda” - nav nozīmes jautāt, jo atbilžu nav. Vismaz “Pūķa ola” tādas nesniedz,” rezumē Ilona Balode.