Festivāls “Botānika” piedāvās jaunu muzikālo koncepciju

© Publicitātes foto

Nākamās nedēļas nogalē, 23. jūlijā, K. K. fon Stricka villas parkā viesus gaida spilgts mūzikas pasākums labāko brīvdabas festivālu tradīcijās: “Botānika” apvieno neatkarīgās kulta grupas “AloeVera” koncertu, deju setu “Dodiet pasaulei iespēju: John Lennon & Yoko Ono” un kulta “Coachella” atmosfēru, kur valda mīlestība, miers un neatkārtojams festivālu stils.

Vakara galvenais notikums, protams, būs tagad Krievijā aizliegtās grupas “AloeVera” koncerts. “Grupas popularitātes noslēpums ir patiess, atklāts izpildījums un muzikāli nevainojami skaņdarbi, kā arī izaicinošs un pat nedaudz provokatīvs repertuārs. “AloeVera” vienmēr bijusi koncertu un festivālu mīlule, taču tagad mūziķi Krievijā ir praktiski aizliegtas grupas statusā. To ietekmēja gan solistes Veras Musaeljanas laulības ar Krievijas opozicionāru Iļju Jašinu, gan arī Krievijas un Ukrainas kara nosodījums, par ko mūziķi runāja publiski,” informē festivāla organizatori.

Setu “Dodiet pasaulei iespēju” izpildīs DJ Denis Funk - latviešu mūziķis, producents, muzikālā kolektīva “FunCOOLio” līderis, melomāns un vinila plašu kolekcionārs ar vairāk nekā 15 gadu stāžu.

“Neskatoties uz to, ka plaša pieprasījuma pēc skaņu platēm nav, vinila mūzikas kultūra joprojām ir dzīva un turpina attīstīties. Visus vinila plašu cienītājus apvieno zināms elitārisms, iespēja klausīties to, ko neklausās visi,” stāsta Deniss. “Dodiet pasaulei iespēju” ir slavena Džona Lenona dziesma, visu pretkara aktīvistu himna. Mūziku, kas skanēs šajā vinila plašu setā, ir iedvesmojusi leģendārā akcija par mieru visā pasaulē, ko 1969. gadā noorganizēja Džons Lenons un Joko Ono. “Mēs mēģinām pārdot ideju par mieru tieši tāpat kā jebkuru citu produktu, kā ziepes vai gāzētus dzērienus. Tā ir vienīgā iespēja parādīt cilvēkiem, ka miers ir iespējams un vardarbība nav neizbēgama vajadzība,” toreiz teica Džons Lenons.

Festivāls “Botānika” meklē eksperimentus, ļaujot savai auditorijai iepazīt retas, nišas, bet tādēļ ne mazāk nozīmīgas vai aktuālas parādības modernajā kultūrā. Festivāla projekti precīzi rezonē ar šodienas notikumiem. Maijā un jūnijā festivāla ietvaros notika tikšanās ar populāro kinokritiķi Antonu Doļinu, gaidāmi arī citi notikumi - publiskas sarunas, koncerti un radošas tikšanās.

Festivāls Botānika tika dibināts 2019. gadā ar mērķi atvest uz Rīgu aktuālus projektus, atklāt jaunus māksliniekus, papildināt pilsētas kultūras pasākumu programmu ar jaunu formātu, veicināt starpkultūru sakarus. Līdztekus mūzikas pasākumiem festivāls organizē projektus mākslas, kino, dzejas jomā, kā arī tikšanās ar ietekmīgām personībām dažādās kultūras un sabiedriskās dzīves jomās.