“Noass” uzsāk bezmaksas neatkarīgās mūzikas pasākumu ciklu

© Publicitātes foto

Jūlija un augusta ceturtdienās mākslas centra “Noass” skatuve turpmāk tiks atvēlēta neatkarīgajiem mūziķiem – no hiphopa un indī roka līdz pat eksperimentālai un avangarda improvizācijas mūzikai.

„Noskaņas” būs pasākumu sērija, lai veicinātu Latvijas neatkarīgās mūzikas skatuves dažādības popularizēšanu un tās iepazīšanu. Ieeja bez maksas, pasākumu sēriju atbalsta Rīgas dome.

Pirmais pasākums šajā sērijā jau šo ceturtdien, 14. jūlijā, kad uz skatuves kāps “Pamirt” - eksperimentālā kamermūzika jeb neoklasikas, gotikas un mūsdienu eksperimentālās mūzikas sajaukums. 21. jūlijā - hiphopa pārstāvji Žaks, Bush un WX, kuri patīkami kontrastē ar pārējiem šī žanra pārstāvjiem - ierakstus izdod, bet salīdzinoši reti koncertē. 28. jūlijs - “Amorālā Psihoze” - no džeza līdz avangardam, improvizācijas orķestris, kas variē sastāvos, bet allaž ir kā maza ekskursija mūziķu spējās, prasmēs un talantos mijiedarboties savstarpēji.

4. augusts - etnomūzikas duets, ko veido Staņislavs Judins un Asnate Rancāne, apvienojot atšķirīgās muzikālās pieredzes. 11. augusts - komentārus neprasošā Evija Vēbere, dziedātāja, avantpopa un indī žanru mūziķe, kuras specifisko balsi būs grūti sajaukt ar kādu citu. Jaunās mūzikas paaudzes viens no spīdekļiem. 18. augusts - “Martas Asinis”, kas personificē indī un alternatīvās mūzikas sajaukumu, ražīga grupa ar spēcīgu humora izjūtu, kas pēc ilgāka klusuma brīža ir atpakaļ mūzikas apritē. Savukārt augusts noslēgsies ar kaut ko pavisam īpašu - 25. augustā uzstāsies grupas “Šķembas” un “ŠŅK”: pirmā ir jau 80. gados radusies pirmā meiteņu smagā roka grupa, kas atdzima tikai pirms pāris gadiem, savukārt “ŠŅK” ir jaunās paaudzes meiteņu pankgrupa, izteikti koncertu līderi šajā sezonā.