Šipkēvics izdod kopdarba ar reperi Ūgu video

© Ģirts Raģelis

Pie skatītājiem nonācis video dziesmai “Dunka”, ko izpilda Jānis Šipkēvics un repere Ūga. Šī dziesma ir daļa no “Shipsea” jaunā albuma “Apgaismo mani”, un video tapis albuma prezentācijā Dailes teātra Mazajā zālē.

Dziesma “Dunka” ir viens no lipīgākajiem “Shipsea” albuma gabaliem, un Ūga (Daiga Barkāne) tam piedod īpašu šarmu. “Es uzrunāju Ūgu jau tad, kad mani bija tikai šīs dziesmas skice, un, lai arī iepriekš viņu nebiju saticis, mani bija savaldzinājis viņas latgaliski asais un tajā pat laikā ļoti jūtīgais veids, kā viņa vārdos ietērpj savu asprātīgo domu. Šīs dziesmas mūzikas autors esmu es, bet vārdus sarakstījis Marts Pujāts un Daiga,” stāsta Jānis Šipkēvics.

Ūga: ”Ar Jāni bija gods un arī izaicinājums sadarboties, jo, kā jau mēs visi zinām, Jānim ir superdzidra dzirde mūzikā. Galarezultātā, paļaujoties uz savām maņām, ar lepnumu varu teikt, ka misija ir izpildīta! Paldies Shipsea par kopdarbu. Vēlos uzsvērt, ka Jānis trāpījis tieši simtniekā ar pavadījuma izvēli.”

Un vēl kāds jaunums: pagājušās nedēļas sākumā grupa “Prāta Vētra” izziņojusi projektu “Shipsea” kā viesmāksliniekus savā Latvijas koncerttūrē, kas 23. jūlijā tiks atklāta Jelgavā, un noslēgsies 20. augustā Mežaparka Lielajā estrādē. Jāatgādina, ka 30. un 31. augustā Dailes teātra Lielajā zālē notiks Jāņa Šipkēvica dzimšanas dienas koncerts “Shipsea. Apgaismo mani”, kurā būs dzirdamas dziesmas no jaunā albuma, tajā skaitā arī “Dunka”.