Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Pērkons” kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri piedāvās simfonizētu programmu

© Publicitātes foto

Dzintaru koncertzālē 4. septembrī izskanēs īpaša leģendārās rokgrupas “Pērkons” koncertprogramma, kurā grupas skaņdarbi pirmo reizi tiks atskaņoti kopā ar Liepājas Simfoniskā orķestri.

Grupas “Pērkons” skaņdarbus, kurus speciāli orķestrim aranžē Andris Sējāns, izvēlējies pats Juris Kulakovs. “Šie gabali ir komponēti pēc akadēmiskās mūzikas principa, līdz ar to pateicīgi tam, lai tos simfonizētu,” savu izvēli skaidro komponists. Programmā simfoniskā orķestra izpildījumā izskanēs gan klasiskie hiti “Gandrīz tautasdziesma”, “Balāde par gulbi”, “Baletomānija”, “Zaļā dziesma”, “Dienišķā dziesma” u.c., gan mazāk zināmi skaņdarbi, piemēram, “Lidojums (Fly)” un “Tramvajs”.

“Grupa “Pērkons” ir Latvijas roka ikona, ko veido leģendāras personības. Sen gaidītā pirmā programma ar simfonisko orķestri - kurš gan cits [to spēlēs], ja ne Liepājas Simfoniskais!” saka LSO direktors Uldis Lipskis, bet Juris Kulakovs piebilst: “Programma atšķirsies no līdzīgiem projektiem ar to, ka tas būs simfoniskais orķestris un grupa “Pērkons”, nevis grupa “Pērkons” un simfoniskais orķestris. Uzsvars ir uz vārdu “simfonizēts”: simfoniskais orķestris atskaņos “Pērkona” mūziku.”

Jāatgādina, ka leģendārajā Liepājas koncertestrādē “Pūt, vējiņi!” grupas “Pērkons” skaņdarbi pirmo reizi grupas vēsturē izskanēs simfoniskā orķestra koncertprogrammā jau 27. augustā.