Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Latviski dziedošais japānis Masaki uzstāsies kopā ar Latvijā dzīvojošo vācieti Joranu

© Publicitātes foto

Šā mēneša beigās, 30. jūlijā, Jelgavā notiks kāds interesants koncerts – tajā uzstāsies Latvijā pazīstamais japāņu mūziķis Masaki Nakagava, kurš pēc trīs gadu pārtraukuma beidzot ieradīsies Eiropā un uzstāsies ar savu pirmo koncertu Latvijā.

Koncertprogramma “Friends Because Of Latvia” jeb “Draugi pateicoties Latvijai” ir japāņa Masaki Nakagavas un pie mums jau sen pazīstamā un šeit ilgus gadus dzīvojošā vācu dziedātāja Jorana Šteinhauera kopīgais projekts. “Latvija man ir sniegusi ļoti daudz, bet viens no lielākajiem pārsteigumiem ir mana draudzība ar Joranu. Esmu no sirds pateicīgs, ka man beidzot būs tā iespēja uzstāties Jelgavas pilī,” tā japāņu mūziķis. Koncertā apmeklētāji dzirdēs abu mākslinieku oriģināldziesmas latviešu valodā, kā arī īpašus muzikālos pārsteigumus.

“Neraugoties uz to, ka atrodamies pretējās pasaules malās, mēs kopā esam uzrakstījuši un ierakstījuši vairākas dziesmas. Vēlme kopā uzstāties radās jau pirmajā reizē, kad tikāmies un beidzot mums ir iespēja šo ideju realizēt. Tagad ir laiks mūsu dziesmas prezentēt dzīvajā,” uzsver Jorans Šteinhauers. Jāat6gādina, ka dueta kopdziesmas “Es lepojos ar tevi” un “Kopā tomēr jautrāk” sociālajos tīklos redzējuši jau vairāk nekā 500 000 cilvēku, bet Masaki latviešu hitu kaverversijas - pat vairāk nekā miljons skatītāju.

Pirmā Masaki vizītes vieta Latvijā bija tieši Jelgava, 2014. gadā. Tokušimas Universitātei, kuru Masaki absolvēja, starptautiskas apmaiņas un aktivitātes ar Jelgavas LLU ir bijušas jau vairāk nekā astoņus gadus, kopš viņš iniciēja apmaiņas programmu starp abām augstskolām. Masaki vadīja kultūras un izglītības projektus, būdams Tokušimas universitātes pārstāvis, bet LLU Valodu centrs uzņēma japāņu studentus un īstenoja kopīgi izstrādātos izglītības projektus, organizējot Japānas kultūras dienas LLU. Šis koncerts ir daļa no abu augstskolu aktivitātēm, lai turpinātu veiksmīgu sadarbību arī nākotnē. Šis projekts ne tikai veicina sadarbību starp abām universitātēm, bet arī abām pilsētām - Jelgavu un Tokušimu: 2014. gadā Jelgavas pilsēta izrādīja interesi nākotnē noslēgt sadraudzības pilsētu līgumu ar Tokušimu, un Latvijas vēstnieks Japānā aicināja japāņu pilsētas mēru atbalstīt šo ieceri.