Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Singapūras Satīns “Luksus Stonks”

© Publicitātes foto

Atraktīvā repa apvienība “Singapūras Satīns” ir izdevusi pērn klajā nākušā albuma “Stonks” papildinātu versiju - “Luksus Stonks”. Tajā ir iekļautas divas jaunas dziesmas, kā arī divas jau dzirdētu dziesmu jaunas versijas. Dziesma “Uz seen” tapusi kopā ar leģendāro grupu “A-Europa”, bet jaunajā dziesmas “Rokenrola dzīve” versijā grupai pievienojies Juris Kaukulis.

“Mūžsenais jautājums - kā padarīt labu par izcilu? Vai šajā gadījumā izcilu mantu par luksusa preci? Mums šķiet, ka uz to esam guvuši pētījumos balstītu atbildi ar mūsu pēdējā albuma “Stonks” papildinājumu, kas garantēti padarīs lietainu vasaru par sutīgu. Gatavojieties jaunajam karstuma vilnim, jo albuma papildinājuma jaunās dziesmas un esošo remiksi pieliks savu pirkstu globālās sasilšanas jautājumā, padarot temperatūru karstāku vai vismaz remdenu!” par albuma luksus versiju stāsta “Singapūras Satīns”.

“Vislielākais lepnums par dziesmām “Iečeko pulverus”, kas pacietīgi sēdēja plauktiņā kopš 2017. gada, kā arī par “Augļu serviss” remiksu ar jaunajiem, daudzološajiem un talantīgajiem māksliniekiem Tripple Sex. Jāatzīmē, ka piepildījām arī mūsu sapnīti sastrādāties ar leģendām “A-Europa” un Juri Kaukuli. Tagad oriģinālais albums ir pilnībā pabeigts, un tas ir kā labi noturēts brendijs, kas pārliets dārgā konjaka karafē, lai lepni cienātu kapu svētku apmeklētājus,” pauž mūziķi.

Pieņemot, ka pārējo albumu to izdarīt gribošie jau sen ir noklausījušies, kādas tad ir šīs četras pamata materiālam pievienotās dziesmas? Nu, “satīni”, jūs dodat… Kopdarbs ar “A-Europa” dziesmā “Uz seen” ir paliels draņķis, taču tam sekojošais “Iečeko pulverus” ir padevies gluži labi - tipisks latvju hiphops un/vai “Singapūra satīns”. Savukārt “Augļu serviss”… Nu, to labāk noklausīties pašiem, tas ir pilnīgs “18+... “Vakar drātēju Magoni, šodien Didrihsoni” - tas ir gandrīz pats pieklājīgākais, ko piedāvā šī dziesma.

Šim gabalam pilnīgs pretstats ir kopdarbs ar Juri Kaukuli “Rokenrola dziesmā” - eleganta un atmiņā paliekoša melodija, ļoti interesants teksts. Jā, kā jau minēts, šī dziesma iekļauta arī “Stonka” oriģinālajā versijā, taču remiksā kopā ar Kaukuli tas izklausās nesalīdzināmi patiesāk, jo Jurim ir lielākas tiesības dziedāt tajā skanošos vārdus. “27 veidi kā dzīvot, kāpēc lai man vajadzētu vēl?! / 27 veidi kā nomirt, bet gan jau puiki izdomās vēl” un “šodien sekss un narkotikas, korvalols rīt / vienu soli priekšā nāvei - tā ir rokenrola dzīve” - labi teikts! Jāpiebilst, ka “Luksus stonks” ir diezgan īpatnēji uzbūvēts, proti, četri bonusa gabali nevis pievienoti albumam, bet it kā otrādi, tas ir, jaunās dziesmas ir vecā skaņu materiāla sākumā. Laikam var arī tā.