Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Igauņi aicina uz vērienīgu mūzikas festivāla Peipusa ezera krastā

© Publicitātes foto

Nākamās nedēļas piektdienā un sestdienā, 8. un 9. Jūlijā, Igaunijā, Peipusa ezera krastā, Ranna atpūtas bāzē norisināsies kultūras un mūzikas festivāls “Võnge” ar daudzveidīgu mākslinieku sarakstu.

“Võnge” festivālā vairāk nekā 30 vietējo un ārvalstu mākslinieku uzstāsies uz septiņām dažādām skatuvēm. Kā galvenie mākslinieki jeb “hedlaineri” saucami elektroniskās mūzikas duo “Honne” no Lielbritānijas, vietējie folkmetāla līderi “Metsatöll” ar Igaunijas Nacionālo vīru kori, dziesminiece Winona Oak no Zviedrijas un NOËP ar Sander Mölder piedalīšanos. No ārvalstu māksliniekiem uz skatuves kāps arī Alice Phoebe Lou (Dienvidāfrikas Republika), Godford (Francija), Rick Feds (Latvija), Emma McGrath (Lielbritānija), Tora (Austrālija), Annael (Francija), Famous (Lielbritānija), kā arī Bluephox (Zviedrija).

Papildus mūzikas priekiem festivālā būs arī daudz cita darāma un pieredzama.

Rītos īstās svārstības (ko igauniski sauc “võnge”) jaunajai dienai palīdzēs atrast rīta joga Trīnas Pernas vadībā. Ģimenes jaunākos locekļus gaidīs Mudilasmets (Mazuļu mežs), Marakratimaa (Draiskuļu zeme), Tiinekatihnik (Tīņu biezoknis) un Rüblikurand (Ziķeru krasts) - katrai vecuma grupai sava darba un rotaļu zona, kurā aktivitātes vadīs Maru Karu. Festivālā “Võnge” varēs skatīt arī fotogrāfa Arona Urba izstādi “Stunda Kolkjā”, klausīties aizraujošas sarunas Valmiermuižas DJ un stāstu zonā, nomāt SUP dēļus, lai pavadītu laiku uz ūdens Peipusa ezerā, relaksēties baudot masāžu, vai atļauties vairāk izrotājot sevi festivālam ar atbilstošu grimu profesionāļa rokām.