Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Latvju hiphopa smagsvari izdod kopīgu videovēstījumu

© Aksels Bergs

Aicinot šo sestdien, 2. jūlijā, uz koncertu Grobiņas pilsdrupās, latvju hiphopa vecmeistars Ozols izlaidis tā saucamo saiferu (cypher), kurā viņam pievienojies līdzgaitnieks Kurts un jaunās repa skolas pārstāvji SourJ un YAM.

Saifers ir viens no repa pamatelementiem, kurā vairāki dalībnieki viens pēc otra skaita savas sarakstītās rindas.

Tas var būt kādā vienotā tēmā vai arī brīvas izpausmes formā par jebko citu. Šajā latvju hiphopa mūziķu saiferā iekļāvušies reperi kāps uz vienas skatuves ar Ozolu koncertā Grobiņā jau šajā nedēļas nogalē. “Katrs no “cypher” dalībniekiem ir atšķirīgs, tāpēc, kā jau tas dzirdams arī mūsu kopīgi radītajā saiferā, arī koncerts būs daudzveidīgs - dažādām noskaņām un tematiskajiem vēstījumiem bagāts. Katrs klausītājs noteikti varēs dzirdēt kaut ko sev tuvu un tīkamu,” stāsta Ozols. Jāpiebilst, ka Grbiņas koncertā piedalīsies arī Prusax, un klausītājiem tajā būs iespēja dzirdēt izpildītāju aktuālākās dziesmas.

“Kopīgajā saiferā mākslinieki atļāvušies atkāpties no kādas konkrētas tēmas un izpaudušies aiz okeāna tik populārajā, enerģiski piesātinātajā Detroitas stilā, ko raksturo asas, trāpīgas vārdu spēles, bet ne vienmēr - ritmisks izpildījums. Ozola un kolēģu cypher mūzikas autors ir “hip hop” klausītājiem labi zināmais reperis un bītmeikeris Xantikvariāts,” informē Ozola nometne.