Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Dziesminieki jūlija beigās pulcēsies Popē, festivālā “Vārti”

© Edgars Pohevis

Šogad mūziķi, dziesminieki un klausītāji satikšanos Ventspils novada Popē svinēs 29. un 30. jūlijā, tā saucamajā “dullo dauku festivālā “Vārti””, tiekoties jau septīto reizi.

Popes estrādē skanēs gan Mārtiņa Freimaņa koncertstāsts “I am fine”, gan dziesminieku koncerts ar Imanta Kalniņa zelta dziesmu repertuāru noslēgumā, savukārt muižas ansamblī notiks dziesminieku autorkoncerti, aicinot ieklausīties Arņa Miltiņa, Ievas Akurateres, Ilzes Gruntes, Raimondas Vazdikas un Kristīnes Locikas vēstījumā. “Šoreiz mūsu katra paša dullais dauka iet caur septiņiem vārtiem, cerībā rast un sniegt prieku šajā savādajā laikmetā. Satikšanās klātienē, kopā būšana un dziedāšana - tas ir tas, kas rada laimes sajūtu, dod spēku, ticību un pārliecību par gaismu cilvēkos. Spēt saskatīt prieku un mīļumu vienkāršās lietās un, galvenais, vienam otrā. Dziesma kādam skan skaļi un droši, citam klusi kā lūgšanā, bet būtiskais - tā dziedē, ” saka Inese Muižniece, viena no četrām festivāla rīkotājām.

Festivāls notiek skaistā Latvijas ainavā, kur savu vietu radusi Popes estrāde un Popes muižas ēku ansamblis.

Te sev piemērotu vietu rod gan rokmūziķi, gan dziesminieki, gan cita žanra mākslinieki: kādam nepieciešams estrādes plašums, citam - Popes baznīcas gaisma, vēl kādam - Zirga staļļa koncertzāles īpašā noskaņa, bet vēl kādam - sadziedāšanās pie ugunskura. Klausītājam ir iespēja rast sev vēlamo un vienlaikus mūziku, dabu, plašumu un tuvumu.

Īpašs vakars solās būt jau pati pirmā festivāla diena 29. jūlijā, kad Popes estrādē uz skatuves kāps liepājnieki Maija Kalniņa, Ieva Tālberga, Normunds Kalniņš, Zanda Štrausa, Raitis Eleris, Roberts Dinters un Kaspars Boroduško, piedāvājot sava drauga Mārtiņa Freimaņa pirmo dziesmu koncertstāstu “I am fine”. Tās ir 12 plašākai auditorijai vēl mazpazīstamas mūziķa Freimaņa dziesmas, kuras viņš uzrakstīja 90. gados, laikā, kad mācījās Aizputes vidusskolā. Īpaši šim projektam izveidotais mūziķu ansamblis ir pieņēmis izaicinājumu domāt par to, kā šīm dziesmām būtu jāskan šodien. Koncertstāstu caurvīs arī Maijas Kalniņas stāstījums, kurā iekausēti mirkļi no laika, kad šīs dziesmas tapa. Pēc koncerta - ugunskuru dziesmu nakts ar savu daļu neparedzamības skaistuma.