Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Investējot 420 000 eiro, modernizēta Latvijas Radio 1. studija

© Publicitātes foto

Noslēgts vērienīgs investīciju projekts – Latvijas Radio 1. skaņu ierakstu studijas modernizācija.

Studijas mikseru konsoles un skaņas trakta elementu nomaiņā, kā arī režijas telpu labiekārtošanā ieguldīti vairāk nekā 420 000 eiro, nodrošinot pasaules līmeņa tehnoloģisko risinājumu augstvērtīgu audio skaņu ierakstu veikšanai. Šis bijis apjomīgākais Latvijas Radio investīciju projekts vairāku desmitu gadu griezumā.

Latvijas Radio 1. studijas saimnieks, Skaņu ierakstu daļas vadītājs Māris Briežkalns pastāstīja, ka viņa karjerā šī ir ceturtā pults. “Tas praktiski ir kosmosa kuģis pret to, kas līdz šim bijis. Pirmie lielie ieraksti notiks jau šajā nedēļā - piektdien rakstīsim bungu solo plati ar “Riga Jazz Stage” uzvarētāju Domo Branču no Amerikas Savienotajām valstīm, savukārt brīvdienās - komponistes Lolitas Ritmanes un režisora Daniela Kreicberga jaunā projekta skaņas celiņu.”

Projekta realizācija tika uzsākta 2021. gada pavasarī, lai pēctecīgi nomainītu teju 20 gadus kalpojušo analogo studijas mikseru konsoli “D&R Octagon” pret pilnas funkcionalitātes audio miksēšanas sistēmu “System-T S500”. Tās ražotājs ir viens no pasaules vadošajiem profesionālās audio apstrādes sistēmu ražotājiem, Anglijā bāzēts uzņēmums “Solid State Logic” (SSL). Publiskā iepirkuma rezultātā moderno digitālo iekārtu piegādi, uzstādīšanu un konfigurēšanu veica SIA “Audio AE”, kas nodrošinās arī tehniskā aprīkojuma turpmāko apkalpošanas un darbaspēju uzturēšanas saistību izpildi.