Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Gacho izdod sev netipisku dziesmu un aicina uz lielkoncertu

© Publicitātes foto

Pie klausītājiem nonācis apvienības “Mesa” jaunākais skaņdarbs “Ko vairāk man vajag”, kurā projekta līderis Gatis Irbe jeb Gacho sevi pierāda visai neierastā skanējumā – viņš dzied, nevis repo.

Dziesmas “Ko vairāk man vajag” autori ir pats Gatis Irbe jeb Gacho, viņa ilggadējais cīņubiedrs repa lauciņā Kaspars Jansons un pazīstamais mūzikas producents Arnis Račinskis. Jāatzīst, ka dziesma ir nudien labi padevusies, prātā paliekoša un līdzi dungojama, turklāt šoreiz Gacho izceļas ar citādāku izpildījumu, proti, kā viņš pats izteicies, “repošana ir melodiskāka” - patiesībā viņš vienkārši sācis dziedāt. “”Mesa” projekta ietvaros nemitīgi meklējam jaunu skanējumu, mums pašiem interesantu virzienu. Nopietni pieejam arī dziesmu tēmu izvēlei, kuras ir gan par to, kā jūtamies paši, gan par to, ko ieraugam vai sadzirdam no apkārtējiem līdzcilvēkiem,” stāsta Gatis.

“Vēlējāmies radīt kaut ko žanriski negaidītu, tajā pat laikā vienkāršu un pozitīvi pacilājošu. Rezultātā sanāca tomēr ieguldīt samērā daudz laika un darba, lai dziesma tik tiešām sanāktu vienkārša. Esam apmierināti ar rezultātu un ceram, ka arī klausītājiem tas būs patīkams pārsteigums,” piebalso “Mesas” nometne. Līdz ar dziesmas nokļūšanu straumēšanas servisos un radiostacijās interneta plašumos nonācis arī videoklips, kura ideja pieder pašam Gacho un režisoram Gatim Unguram. Klipa tapšanā svarīga nozīme ir tieši Mesa draugiem un klausītājiem, kuri atsaukušies uzaicinājumam tajā piedalīties.

Jāpiebilst, ka 11. augustā Andrejsalā plānots projekta “Mesa” koncerts “Svaigā gaisā”, kas reizē būs arī pirmais šīs apvienības lielkoncerts zem klajas debess. “Jāsāk atcerēties visām dziesmām vārdus!” joko Gacho.

Andrejostas estrāde būs aprīkota ar grandiozu skatuvi un iekārtota tā, lai būtu ērti vairāk nekā 10 000 apmeklētājiem, ar lielisku skatu uz Daugavu un īpašu atmosfēru. Koncertā skanēs labākās “Mesa” dziesmas, gaidāmi arī jaunu singlu pirmatskaņojumi.

Projekts “Mesa” tika dibināts 2015. gada izskaņā, un ir viens no Latvijas straumētākajiem mūzikas projektiem Latvijā. Līdz šim brīdim izdoti trīs studijas albumi - “Mesa” (2016), “II” (2017) un “M3SA” (2020). Visi albumi ir saņēmuši zelta un platīna ieraksta statusus.