Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: audru “Old Stories”

© Publicitātes foto

Latvju indīroka grupas “audru” jaunajā studijas garadarbā ir 15 dziesmas angļu valodā, kuras ir raksturojamas jau kā stabilas grupas repertuāra vienības, tapušas laikā no 2011. līdz 2017. gadam, taču tikai tagad izdotas albumā.

Līdz ar to nav nekāds pārsteigums, ja kādam šķitīs jau dzirdētas tādas dziesmas kā, piemēram, “Mother Love”, “Circles”, “Just In Case”, “Fog” un varbūt vēl kāda. “Albums rosina aizdomāties par to, kā stāsti laika gaitā maina nozīmi un tādējādi ir seni, bet nenoveco, un katram var nozīmēt ko citu,” norāda grupas PR nometne.

“Old Stories” ierakstīts kopā ar inženieri Lomiku jeb Ģirtu Laumani viņa studijā “Hodila Records”.

Ierakstā piedalījusies arī čelliste Sarma Gabrēna, tāpat savu radošo ieguldījumu snieguši arī grupas kādreizējie dalībnieki Agate Rapa un Satya Haas. Albuma skanējums tiek solīts atšķirīgāks no 2020. gadā izdotā EP “The Lighthouse Trilogy” - pēc mūziķu domām, tas esot “jautrāks un vieglāks, enerģiskākas dziesmas mijas ar mierīgākām, izspēlējot smalkās emociju nianses”, un “būs kārtīgi saklausāms “audru” raksturīgais maijpuķīšu grandžs,“ joko mūziķi.

Jāpiebilst, ka katrai albuma “Old Stories” dziesmai grupa ir izveidojusi pastkarti, kuru glabāt sev par piemiņu vai arī sūtīt tās kādam tālāk. “Uz pastkartēm attēloti dažādu mūsu dzīves posmu līdzgaitnieki, kas katram no mums saistās ar īpašām atmiņām, stāstiem vai piedzīvojumiem,“ atklāj mūziķi. Interesants piegājiens!

PAR. Viegls un simpātisks indīroka albums, skaists un gaišs. To varētu iedomāties skanam no kādas brīvdabas festivāla skatuves kaut kur meža ielokā un putniem apkārt čivinot (piemēram, “Labā Dabā”). Droši vien katrs te varēs atrast kādu sev īpaši interesējošu dziesmu - apskatniekam tāda izrādījās elegantā “Stream”. “Maijpuķīšu grandžs” - nudien ļoti labs apzīmējums!

PRET. Nav tā kā par agru izdot šādu “ze bestu”? Relatīvā vienveidība nogurdina, un šo 15 dziesmu apkopojumu vajadzēja mazliet (bet varbūt pat krietni) saīsināt, tad albums būtu dinamiskāks.