Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Sub Scriptum” izdod kopdziesmu ar ukraiņu dziedātāju Anastasiju Vasilenko

© Seila Orlova

Latviešu grupa “Sub Scriptum” un ukraiņu dziedātāja Anastasija Vasilenko publicējuši kopīgu dziesmu “Ziyde Sonce” un tās videoklipu.

Mūziķi satikās trešā Osokina Brīvības festivāla Ukrainai laikā, veidojot kopīgas dziesmas festivāla noslēguma koncertam, kurā piedalījās daudzas jaunradītas latviešu un ukraiņu mūziķu apvienības. “Sub Scriptum” un Anastasijas Vasilenko sadarbība izvērtās tik veiksmīga, ka tika nolemts to attīstīt un turpināt. “Aktīvi iesaistāmies dažādos Ukrainas atbalsta koncertos un projektos, jo mūzika ir mūsu lielākais ierocis, ar kuru paust atbalstu ukraiņiem. Ar šo veikumu vēlamies parādīt savu nostāju, ka karam un nežēlībai 21. gadsimtā nav vietas. Mūzika ir vislabākā valoda pasaulē - ar šādiem vārdiem mēs sākām sadarbību ar Anastasiju, un tie mūs visu šo laiku vienojuši,” stāsta “Sub Scriptum” līderis Kristers Rudzītis.

Pirmā “Ziyde Sonce” versija ar nosaukumu “Tas notiek naktīs” meklējama grupas “Sub Scriptum” albumā “21. gs. mode” (2020).

Jaunā dziesma ir latviešu un ukraiņu valodā, tās mūzikas un teksta autori ir Kristers Rudzītis un Anastasija Vasilenko. “Ar šo dziesmu mēs vēlamies atbalstīt ukraiņus, pateikt viņiem, ka visas tās šausmas, kas šobrīd notiek Ukrainā, drīz beigsies un atkal uzlēks saule. Tādēļ arī manis radītais dziesmas piedziedājums ukraiņu valodā sākas ar vārdiem “es gribu ticēt, ka vējš norimsies un saule uzlēks”. Esmu ļoti priecīga par sadarbību ar “Sub Scriptum” - tajā apvienojušies ne tikai ļoti talantīgi mūziķi ar solistu Kristeru priekšgalā, kurš raksta dziļu un skaistu mūziku, bet arī brīnišķīgi cilvēki. Viņi visu šo laiku no sirds atbalstījuši mani un Ukrainu,” stāsta Anastasija Vasilenko.

Jāpiebilst, ka drīzumā gaidāmi vairāki festivāli un koncerti ar “Sub Scriptum” piedalīšanos, kuros dziesma “Ziyde Sonce” tiks izpildīta kopā ar Anastasiju. ““Sub Scriptum” aicina arī citus Latvijas mūziķus veidot dažādas sadarbības ar ukraiņu māksliniekiem, jo viņu kultūra šobrīd ir apdraudēta un svarīgi mūziķiem, kuri raduši patvērumu Latvijā, sniegt iespēju turpināt muzicēt,” aicina grupas PR nometne. Tuvākie grupas koncerti gaidāmi 9. jūlijā “Gypsy Camp” Liepājā, 23. jūlijā Siguldas pils Paviljonā un 29. jūlijā festivālā “Summer Sound 2022”.