Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Lietuviešu festivālā “Kilkim Žaibu” spēcīgas grupas, spēlēs arī mūsējie

© Publicitātes foto

Jāņu laikā, no 23. – 25. jūnijam, Lietuvā jau 22. reizi risināsies Baltijā lielākais seno tradīciju un smagās mūzikas festivāls “Kilkim Žaibu”, kam šogad ir jauna norises vieta – Ukmerģe.

Uz seno tradīciju un smagās mūzikas festivālu „Kilkim Žaibu“ kaimiņvalstī Lietuvā katru gadu dodas desmitiem, bet varbūt pat simtiem, apmeklētāju arī no Latvijas, kas nav pārsteidzoši, jo šis pasākums ierasti pulcē ļoti spēcīgas grupas. Izņēmums nav arī šis gads, kad trīs dienu laikā uz trīs skatuvēm uzstāsies vairāk nekā 30 grupas.

Par festivāla pirmās dienas, 23. jūnija, “hedlaineriem” jāsauc internacionālā smagmetāla superkomanda “Vltimas” ar Deividu Vinsentu (ex“Morbid Angel”) priekšgalā un komentārus neprasošā brazīliešu “thrash metal” leģenda “Sepultura”, nākamās dienas skaļākie vārdi ir grieķu “Dead Congregation”, somu blekmetālisti “Horna” un “Entropia” no Polijas, savukārt festivāla noslēdzošajā dienā, 25. jūnijā, no dalībnieku sastāva īpaši jāizceļ nežēlīgi apburošās dānietes “Konvent”, holandiešu “Heidevolk” un, protams, zviedru blekmetāla superzvaigznes “Marduk”.

Prieks, ka šajā zvaigžņotajā sastāvā vietu atraduši arī mūsējie - 23. jūnijā uz galvenās skatuves (“Perkūnas Stage”) pirms “Vltimas” un “Sepultura” kāps mūsu trešmetālisti “Terror Activator”, savukārt noslēdzošās dienas ievadošajā daļā spēlēs gan “hard & heavy” grupa “Bloody Heels”, gan folkgrupa “Vilki”.

Paralēli muzikālajai daļai “Kilkim Žaibu” piedāvā arī daudz un dažādas cita veida aktivitātes, piemēram, plašu seno arodu un amatnieku tirgu, seno kaujas mākslu paraugdemonstrējumus, tautiskās tradīcijās balstītas dejo nodarbes, izglītojošas lekcijas par vēsturem tēmām utt. Jāatgādina, ka līdz šim festivāls notika Varņos, Lūksta ezera krastos, taču Ukmerģē nolūkotā pasākuma norises vieta nav mazāk gleznaina. Tiesa, latviešiem mazliet tālāk, bet kas nu ir nieka 222 kilometri…