Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Nedēļas nogalē notiks koncertuzvedums “Ziedonis, Lācis. Vīrieši”

© Publicitātes foto

Dailes teātrī 18. un 19. jūnija koncertos tiks atskaņotas albumā “Ziedonis. Lācis. Vīrieši.” iekļautās dziesmas, kuras speciāli rakstītas katram izpildītājam. Koncertos piedalās labi zināmi dziedātāji, aktieri un mūziķi - Intars Busulis, Jānis Šipkēvics, Artūrs Skrastiņš, Kaspars Znotiņš un Andris Keišs.

Komponists Kārlis Lācis Ziedoņa vīriešiem licis runāt atklāti, vienlaikus saglabājot sajūtu, ka tas viss var būt arī blefs. Koncertuzveduma scenogrāfs un režisors ir Reinis Suhanovs, ar kuru kopā saturu radīja aktieri Artūrs Skrastiņš, Kaspars Znotiņš un Andris Keišs. Horeogrāfiju veidoja Elīna Gediņa.

“Visus uzrunātos mūziķus, dziedātājus un aktierus ideja uzreiz aizrāva, un tā izveidojās tāds mīlestības projekts, kas mūs visus apvieno kopīgā mīlestībā pret mūsu darbu un, pats galvenais, savstarpējs prieks par kopā būšanu un kopā darbošanos. Tas nebūtu iespējams bez šī galvenā “Ziedoņa faktora”, tas ir veids kā mēs kopā virzāmies un gūstam prieku no procesa,” skaidro Kārlis Lācis.

Jāatgādina, ka 2013. gadā tika izdots albums “Ziedonis. Lācis. Sievietes.”, kur Ziedonis un Lācis deva iespēju uz skatuves saskarties un pieskarties sievietēm, kuras citādi varētu arī nesatikties. Uzvedumā piedalījās Rēzija Kalniņa, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa, Dārta Danēviča, Ērika Eglija, Inese Kučinska, Agnese Jēkabsone, Aija Andrejeva, Aija Vītoliņa, Jolanta Strikaite un Dita Lūriņa.