Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Reiniku Ričijs Rū saņem “Zelta disku”

© Publicitātes foto

Pirms nepilna gada klajā nāca bērnu un vecāku nu jau ļoti iemīļotā lācēna Ričija Rū interaktīvā grāmatiņa “Ričijs Rū rīko koncertu”. Vienlaicīgi tika izdota Laura Reinika un viņa vecmāmiņas Veronikas Reinikas 11 jaunu dziesmu albums.

Apkopojot albuma realizācijas rezultātus, “Izdevniecība MicRec” ziņo, ka dziesmu albums ir viens no retajiem, kurš pēdējo gadu laikā ir kvalificējies Latvijas mūzikas industrijas organizāciju noteiktajam “Zelta diska” statusam, pārsniedzot 5000 pārdoto eksemplāru skaitu. “MicRec” birojā notikusi “Zelta diska” svinīgā pasniegšana, kurā piedalījās dziesmu autors un izpildītājs Lauris Reiniks, projekta idejas autore un iedvesmotāja Rūta Reinika-Preisa, kā arī izdevniecības vadītājs Guntars Račs.

Lauris Reiniks: “Lielākā balva jebkuram mūziķim ir, ja viņa radītās dziesmas aiziet tautās, un cilvēki tās sāk izpildīt paši. Ir milzīgs un patiess prieks, ka ģimenēs, bērnu dārzos un skolās bērni Ričija Rū dziesmas dzied ar prieku un lūdz skolotājiem tās iemācīt. Liels paldies visiem klausītājiem Latvijā un arī ārpus tās, jo zinām, ka šī grāmata un dziesmu albums ir nonākuši pie latviešiem visā pasaulē. Šis “Zelta disks” ir visu mūsu balva un prieks.”

Paralēli grāmatai un albumam katrai dziesmai ir izveidoti arī krāsaini un jautri dziesmu video, kuru kopējais skatījumu skaits jau pārsniedzis piecus miljonus (!), bet skanīgo koncertizrādi “Ričijs Rū rīko koncertu” šogad noskatījušies jau vairāk nekā 7000 bērnu un biļetes uz Ričija koncertiem ir ļoti pieprasītas. Vasaras izskaņā projekts dosies pie bērniem Lietuvā ar nosaukumu “Ričis Ra su muzika gera”. Grāmatiņā iekļautie dzejoļi un albuma dziesmas ir iztulkotas lietuviešu valodā, bet ierakstos piedalās ne tikai pats Lauris, kurš jau labu laiku ir atpazīstams izpildītājs arī Lietuvā, bet arī populārā lietuviešu dziedātāja Liepa Norkevičienė.